NARAVNOST BIZARNI OBIČAJI: Na poroki je morala nevesta seksati z vsemi moškimi

Trendi

Skozi zgodovino so se prakticirali različni običaji, ki se nam danes zdijo nepredstavljivi, povezani pa so predvsem z obredom poroke in devištva.

Na Makriškem otočju in v Francoski Polineziji je morala nevesta seksati z vsemi moškimi, ki so bili povabljeni na poroko. Prvi je bil na vrsti najstarejši moški in ne ženin.

Evropa je poznala tudi pravico do prve poročne noči. Plemiči so imeli pravico do nevestinega devištva in so prvi šli z njo v posteljo na poročno noč. Ženin se je lahko temu izognil tako, da je plačal davek.

Dekleta so poskušala na različne načine prikriti, da niso več device. Med drugim so spužvasto krpo namočile v kri, ki so jo običajno vzele iz ribjega mehurja. Lažno devištvo je bilo povsem običajen pojav v Evropi v 19. stoletju, piše portal Best Top News.

V nekaterih državah po svetu se je nedolžnost morala plačati. V afriški državi Benin nevestina mati obljubi hčeri plačilo, če ostane nedolžna do svoje prve poročne noči. Da je dejansko ostala nedolžna nevesta, nevesta materi dokaže tako, da je naslednji dan po prvi poročni noči pokaže okrvavljene rjuhe.

Ta običaj niso prakticirali samo v Afriki, ampak tudi v Evropi, zato ne čudi, da so bila dekleta pripravljena poskrbeti za 'lažno devištvo', da bi prišle do denarja, pa tudi spoštovanja in ugleda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  10 .08. 2020 ob  11: 41
Hehe , pri nas je ponekod tako za službo...sicer smo za kačami, ker v Ameriki se je v Hollywood prišlo skorajda izključno tako... z vsemi pomembnimi, ki so odločali...