NARDINU SE IZTEKA MANDAT: SBI bo objavila razpis za direktorja

Izola

Svet Splošne bolnišnice Izola se je na današnji seji med drugim seznanil s poročilom o izvajanju sanacije v prvem letošnjem četrtletju. Po oceni direktorja Radivoja Nardina so tudi v tem obdobju zagotovili stabilno poslovanje in izplačilo vseh obveznosti v rokih. Bolnišnica je v tem obdobju ustvarila za okoli 17 milijonov evrov prihodkov.

Izolska bolnišnica je ob tem izkazala tudi minimalen presežek prihodkov nad odhodki, in sicer v višini 12.000 evrov.

Nardin je v svojem poročilu sicer izpostavil, da zastavljene cilje, ki so jih v okviru sanacije začeli izvajati že lani, z istim tempom uresničujejo tudi v tem letu, in to kljub težavam na trgu. Pri tem je poudaril znižanje cen njihovih storitev v prvih dveh mesecih leta. Na splošno so v vodstvu bolnišnice zagotovili stabilno poslovanje, obenem pa so naredili veliko tudi na področju kakovosti storitev, in sicer tako v odnosu do bolnikov kot glede ravni strokovnosti zaposlenih.

Bolnišnica je že lani v okviru izvajanja sanacije zaključila osem izmed 14 zastavljenih ukrepov. Izvajanje aktivnosti na preostalih ukrepih pa poteka po načrtih. Svet zavoda je potrdil sanacijsko poročilo, obenem pa članom sanacijske uprave na čelu z Nardinom določil delovno uspešnost pri izvajanju sanacije, in sicer v višini 10 odstotkov osnovne plače zaposlenega.

Člani sveta bolnišnice so potrdili tudi poročilo o izvajanju programa za obvladovanje čakalnih dob v prvem letošnjem četrtletju. Kot je povzel Nardin, je bolnišnica v tem času realizirala 104 odstotke obljubljenih aktivnosti. Malenkost manjša je bila realizacija prvih pregledov na področjih otorinolaringologije, urologije, pri abdominalnih kirurških pregledih, okulističnih pregledih, nefroloških pregledih otrok in revmatoloških pregledih. V večini primerov so bili izostanki povezani z daljšimi odsotnostmi zaposlenih, tako da npr. na področju okulističnih pregledov se z vrnitvijo ene zdravnice s porodniške dopusta obeta, da bodo kmalu presegli program.

Svet bolnišnice je danes med drugim ponovno imenoval Dušana Deisingerja za vršilca dolžnosti strokovnega direktorja do imenovanja novega, vendar največ za dobo enega leta. Kot so pojasnili na seji, predlog za podaljšanje vedejevstva ni povezan z nezaupanjem v Deisingerjevo delo, ampak vodstvo ne želi zvezati roke novemu direktorju bolnišnice. Sedanjemu direktorju Nardinu se poleti namreč izteče štiriletni mandat, v petek pa bo izolska bolnišnica objavila razpis za delovno mesto direktorja za nov mandat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Impi |  19 .04. 2019 ob  11: 44
14
V začetku sem na g.Nardina gledal z določeno mero skepse vendar me je s svojim delom in transparentnim delovanjem prijetno presenetil. Bolnišnica vsaj (kolikor okoliščine dovoljujejo) napreduje in finančno stanje se popravlja. Seveda je še ogromno za postoriti.
Istriano |  19 .04. 2019 ob  09: 12
16
Mag. Radivoj Nardin je edini direktor Bolnice Izola, ki mu je uspelo sanirati finančni položaj te ustanove in izboljšati njeno delovanje. Bravo! Za razliko od novega ministra Šabedra, ki je v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani v letu 2018 naredil 23 milijonov evrov izgube in za nagrado postal minister za zdravstvo.