NAREDIL CELO DRAMO: Grozil, da se bo ubil, nato je skočil s strehe in streljal na policiste

Kronika

Včeraj je v Zagrebu moški grozil, da se bo ubil, nato pa skočil s strehe hiše in streljal na policiste.

Fotografija je simbolična. 

V ponedeljek malo po 17. uri je v ulici Podzmiš v zagrebškem Podsusedu moški grozil, da bo skočil s strehe hiše in naredil samomor. Poleg policistov so se na teren odpravile tudi vse druge pristojne službe.

Po poročanju hrvaških medijev so na kraj dogodka prišle tudi specialne enote. Pogajanja z moškim so trajala več ur, a se razmere niso umirile. V nekem trenutku je začel groziti, da bo razstrelil celotno hišo, zato so zaprli plin, da bi preprečili morebitno tragedijo.

"Slišali smo, da je začel groziti, da se bo zažgal. Zaudarjalo je po bencinu, zato so gasilci po dvorišču razpršili peno," so povedali očividci.

"Sosed mi je povedal, da je videl policiste, ki so se skušali pretihotapiti na drugo stran hiše, on pa je kričal, da se bo zažgal in da se je polil z bencinom," je za Jutarnji list povedala tamkajšnja stanovalka.

Moški je nekaj po 21. uri skočil s hiše na zračno blazino, ki so jo pripravili gasilci in streljal na policiste. Nato je stekel proti bližnjemu gozdu, specialci pa so mu sledili in storilca prijeli.


Kam po pomoč?

Posameznik, ki čuti hudo duševno stisko ali ima samomorilne misli, lahko strokovno pomoč poišče v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrne na svojega osebnega zdravnika ali pa na eno od spodnjih služb oziroma skupin.

Pomoč v stiski:

112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč),

116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24 h/dan),

116 111 – TOM - telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro),

01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj),

031 233 211 – Ženska svetovalnica - krizni center (24 h/dan),

Živ? Živ! – zivziv.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija