NASILNA ISTRSKA UČITELJICA OPROŠČENA VSEH OBTOŽB: Udarci za otroke le "vzgojno neprimerni"

Kronika

Pet petimi leti so učiteljico verouka na osnovni šoli Dr. Mater Demarin v Medulinu obtožili zaradi nasilja nad otroki. Otroci stari 8 in 9 let naj bi bili deležni udarcev z roko ali z dnevnikom, kar je "vzgojno neprimeren pristop do otrok, vendar se še vedno ne more obravnavati kot kazenskopravni pojem zlorabe otroka", je odločilo županijsko sodišče v Bjelovarju.

Bjelovarsko sodišče je učiteljico verouka oprostilo vseh obtožb. Najprej je bila oproščena pred občinskim sodiščem v Puli, nato pa še pred županijskim sodiščem v Bjelovarju, poroča Glas Istre.

Učiteljici so v obtožnici očitali, da je v letih 2017 in 2018 s svojim vedenjem ogrozila psihični in čustveni razvoj petih učencev, starih 8 in 9 let. Takrat 47-letnica naj bi večkrat udarila otroke po glavi in ramenih z dnevnikom, z roko ali z zunanjim delom škarij. Zadevo so prijavili starši, ona pa je zatem dala odpoved.

Sodišče je preučilo vse dokaze, zaslišalo priče in starše in potrdilo, da je bilo početje učiteljice vzgojno neprimerno, vendar tožilstvu ni uspelo dokazati, da bi šlo za takšno obliko nasilnega ravnanja, da bi lahko govorili o zlorabi in grobih kršitvah otrokovih pravic.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  18 .01. 2023 ob  20: 57
Ou preden se gremo zagovornike spostovanja pravic mularije se mi zdi neprimerno da pada vsa odgovornost na policijo vzgajat otroke.
Jst sem dobu od trsice eno okoli uses in kaj zdej?!
Sem rabu psihoterapijo?