NEPRIČAKOVANA RESNICA: Moški s prekomerno težo so boljši ljubimci

Trendi

Pivski trebuhi morda niso najprivlačnejši, vendar turška študija iz leta 2017 razkriva, da so moški s prekomerno težo dejansko boljši ljubimci v primerjavi s suhljatimi in fit moškimi.

V tej študiji so raziskovalci preučili indeks telesne mase (ITM) 100 moških, ki so iskali pomoč zaradi spolne disfunkcije in jih primerjali s 100 moškimi, ki niso imeli takšnih težav. Rezultati so bili osupljivi: moški z višjim ITM-jem so v postelji zdržali povprečno 7,3 minute, kar je več kot trikrat dlje od suhljatih moških, ki so se lahko 'pohvalili' le z dvema minutama. Poleg tega so suhljati moški in moški s fit postavo pogosteje doživeli prezgodnji izliv.

Morda se zdi ta ugotovitev presenetljiva, saj bi pričakovali, da je vzdržljivost odvisna od splošnega zdravja. Vendar pa je več trebušne maščobe povezano z večjo količino ženskega hormona estrogena, natančneje estradiola, ki pri moških igra ključno vlogo pri uravnavanju ravnovesja, energije in vzdržljivosti.

To odkritje ima pomembne posledice za razumevanje spolnosti. Ne gre zgolj za površinsko estetiko, ampak za notranje mehanizme, ki vplivajo na spolno zadovoljstvo. Moški s prekomerno težo imajo večjo samozavest, kar ustvarja prijetno in strastno vzdušje. Poleg tega imajo moški s prekomerno telesno težo običajno sproščen odnos do svojega telesa in manj skrbi glede svojega videza. To vodi v večjo intimnost in zaupanje med partnerjema, kar še dodatno krepi strast med rjuhami.

Vendar pa ne gre pozabiti, da ni vsak moški s prekomerno težo samodejno odličen ljubimec. Vsak posameznik je edinstven in pri seksu je ključnega pomena medsebojno razumevanje, spoštovanje ter iskrenost. Telesna teža je samo en vidik celotne enačbe. Tako da, čeprav je ta študija prinesla zanimive rezultate o vzdržljivosti moških s prekomerno težo, je pomembno poudariti, da spolno zadovoljstvo ni odvisno samo od telesne teže. Vsak posameznik ima svoje unikatne lastnosti in preference v spolnosti.

Na koncu je pomembno, da se zavedamo, da je spolnost kompleksen in oseben aspekt vsakega posameznika. Ne glede na telesno težo je ključno, da si vzamemo čas za raziskovanje in razumevanje lastnih želja ter potreb in komunikacijo s partnerjem/partnerko. Tako, namesto, da bi se osredotočili samo na telesno težo, naj bo naš fokus na vzpostavljanju intimnosti, zaupanja in zadovoljstva v spolnosti. Spolno izpopolnjenje je kombinacija številnih dejavnikov, ki presegajo zgolj videz.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  09 .07. 2023 ob  06: 39
enako velja za poraščenost,bolj kosmat.bočljši ljubimec...preverjeno