NEPRIČAKOVANA VEST IZ BUCKINGHAMSKE PALAČE: Britanski kralj ima raka

Svet

Britanskemu kralju Karlu III. so diagnosticirali raka, zato bo do nadaljnjega odložil vse javne nastope in druge obveznosti, so danes sporočili iz Buckinghamske palače. Več informacij o njegovem zdravstvenem stanju niso podali, so pa sporočili, da je kralj ostaja optimističen glede zdravljenja, poroča britanski BBC.

"Med kraljevim nedavnim posegom v bolnišnici zaradi benignega povečanja prostate so ugotovili ločeno zaskrbljujoče stanje. Naknadni diagnostični testi so pokazali, da gre za vrsto raka," so danes v izjavi zapisali v Buckinghamski palači.

Ob tem niso razkrili, za katero vrsto raka boleha 75-letni britanski monarh in kakšna je njegova prognoza. So pa sporočili, da je danes začel z "rednim zdravljenjem" in da ne gre za rak prostate, navaja BBC.

Kralj Karel III. "ostaja popolnoma pozitiven glede zdravljenja in se veseli, da se bo lahko čim prej vrnil k svojim javnim dolžnostim", so še sporočili. Dodajajo, da bo še naprej opravljal svoje dolžnosti v vlogi voditelja države, vključno z zasebnimi srečanji.

Britanski kralj, ki je konec januarja v londonski zasebni kliniki prestal načrtovano operacijo prostate, med katero so odkrili rakavo obolenje, se je ob tem zahvalil svoji zdravniški ekipi za hitro intervencijo. Podobno kot pred omenjeno operacijo je tudi tokrat želel javno objaviti svojo diagnozo, izhaja iz danes objavljene izjave Buckinghamske palače.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  06 .02. 2024 ob  10: 45
Crko dabogda.