NESREČA MLADE KAJAKAŠICE: Nočna mora šesterice Britancev na Soči

Kronika

Danes ob 13.15 je prišlo do nesreče na reki Soči. Po prvih podatkih je šest Britancev v lastni režiji s kajaki vstopilo na Sočo pri vstopnem mestu Srpenica 1. V bližini naslednjega vstopnega mesta Srpenica 2 – Ilovo pa je 26-letno kajakašico, ki se je v skupini spuščala po reki kot tretja, močan rečni tok obrnil z glavo navzdol oziroma jo potegnil pod vodo.

Britanka je nato, ko jo je rečni tok obrnil z glavo pod vodo, uspela izplavati, njen kajak pa je odneslo naprej po reki v smeri Trnovega ob Soči. Pri tem se je mladenka zagozdila za drevo. Drugi kajakaši so jo poskušali rešiti, a žal neuspešno. Močan tok reke jo je kmalu odnesel naprej proti Trnovemu ob Soči.

Čez čas ji je uspelo izplavati do brežine, kjer je s prijateljem počakala na bregu Soče do prihoda tolminskih gorskih reševalcev. V vodi je bila približno 15 minut. Na kraju so posredovali tudi bovški gorski reševalci, bovški policisti, PGD Bovec in reševalci nujne medicinske pomoči iz Tolmina. 26-letnica je utrpela lažje poškodbe, odrgnine na levi dlani, in je bila prepeljana na preventivni pregled v ZD Tolmin.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija