NESREČA S ŠTIRIKOLESNIKOM NA OBMOČJU PU KOPER: Vozil je 10-letnik, njegova 15-letna sestra pa je sunkovito dodajala plin

Kronika

V nedeljo, 14. aprila, ob 13.56 je bil OKC Policijske uprave (PU) Koper obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bila ena oseba huje, ena pa lažje telesno poškodovana. Policisti so ugotovili, da je 10-letni otrok vozil neregistriran štirikolesnik po ulici Gregorja Žiberne v Divači, od železnice proti lovski koči Divača. Kot sopotnica na štirikolesniku je za njim sedela njegova 15-letna sestra, ki je med vožnjo preko brata z rokama prijela krmilo in sunkovito dodala plin. Zatem je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala levo izven vozišča, kjer sta se prevrnila. Pri tem je bil 10-letnik lažje telesno poškodovan, 15-letnica pa huje (zlom roke). Policisti so ugotovili, da je 10-letnik uporabljal kolesarsko čelado, 15-letnica pa čelade ni uporabljala. Zoper skrbnika otrok bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe, saj so ugotovili, da sta se omenjena že dan prej z istim štirikolesnikom neodgovorno prevažala po Divači. Zaradi prometne nesreče pa bo zaradi neprilagojene hitrosti napisan še obdolžilni predlog za 15-letnico.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 113 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 245 klicev. Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo, eno s hujšimi poškodbami in tri z lažjimi poškodbami, zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in pet tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v sedmih primerih.

Voznik mopeda trčil v kolesarko

V soboto, 13. aprila, ob 21.34 je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na peš poti med Izolo in Koprom, približno 400 m pred Moletom. Policisti so ugotovili, da je 49-letna kolesarka peljala proti Kopru. Za njo je pripeljal neznani voznik mopeda, ki je trčil vanjo, zatem sta oba padla. Voznik mopeda se je pozanimal o stanju kolesarke in ker mu je povedala, da ni poškodovana, se je s kraja odpeljal v smeri Kopra. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je kolesarka zadobila lahke telesne poškodbe. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče koprski policisti prosijo voznika mopeda, da se zglasi ali pokliče na PP Koper na 05 613 12 00 ali pokliče na interventno številko policije 113.

V nedeljo, 14. aprila, popoldan je na Kopališkem nabrežju v Kopru padla kolesarka, 55-letna državljanka Avstrije, in se lažje poškodovala. Policisti so ji izrekli globo.

Prometni prekrškarji

V Črnem Kalu so policisti v soboto, 13. aprila, ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je na delu, kjer je hitrost omejena na 90 km/h, vozil s hitrostjo 181 km/h. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Pri Klancu pri Kozini so policisti isti dan ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je na delu, kjer je hitrost omejena na 90 km/h, vozil s hitrostjo 159 km/h. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti so v nedeljo, 14. aprila, v Kopru ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz Kopra. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,85 mg/l alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Planini so policisti ustavili 59-letnega domačina, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti so v Hruševju ustavili 36-letnega državljana BiH, z urejenim statusom v Sloveniji, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.

V Kortah so policisti ustavili 12-letnega otroka, ki je vozil skuter, za kar pa ne poseduje vozniškega dovoljenja. Skuter so mu zasegli, zoper 47-letno lastnico skuterja bodo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, ker je otroku dala v uporabo skuter.

Tatvine in vlomi

V petek, 12. aprila, ob 8.13 je v eni od trgovin z mešanim blagom v Piranu 35-letni domačin ukradel več artiklov, vrednih 74 evrov. V trgovino se je ponovno vrnil ob 8.22 uri, kjer je ponovno poskušal izvršiti tatvino več artiklov, kar pa so mu preprečili zaposleni. Zoper 35-letnika bo napisana kazenska ovadba.

V Kopru je s soboto, 13. aprila, neznani storilec vlomil v parkiran kombi in iz njega ukradel sedem mikrofonov, več električnih kablov in mešalne mize.

V okolici Kopra je neznani storilec v noči iz petka na soboto ukradel vozilo Suzuki Grand Vitara, last 71-letnega moškega. Popoldan je bilo vozilo najdeno med Črnotičami in Podpečjo in vrnjeno lastniku.

V okolici Kopra je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, katero je pregledal, ukradel pa ni nič.

V Postojni je v nedeljo, 14. aprila, neznani storilec 61-letni ženski, doma z območja Štajerske, iz nahrbtnika ukradel denarnico z vsebino. Denarnico je bila kasneje najdena, v njej pa je manjkalo 300 evrov gotovine.

Prevažala ilegalne migrante

Na vstopu v državo na Sočergi so imeli policisti v soboto, 14. parila v postopku 31-letnega državljana Romunije, ki je v vozilu prevažal 5 državljanov Turčije. Slednji so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, voznika pa so policisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici v Kopru, ki je zanj odredila pripor.

Na počivališču Studenec pa so policisti isti dan ustavili 22-letnega državljana Sirije, ki je prosilec za azil v Avstriji. Prevažal je 7 državljanov Sirije – prosilcev za mednarodno zaščito v Sloveniji. Slednji so v postopku ponovno zaprosili za mednarodno zaščito, postopki zoper voznika pa še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija