NEVARNOST PADCA: Na Obali zaradi mahu, drugod po Sloveniji zaradi ledu (FOTO)

Piran

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je že za vikend pokal po šivih zaradi številnih padcev na ledenih tleh. Nevarnost zdrsa pa obstaja tudi na Obali, kjer je ledu sicer občutno manj, se je pa razrasel mah. V Piranu te dni čistijo ulice, da bi zagotovili varnost za pešce.

Zaradi vlage in dežja se je v januarju na tlaku piranskih ulic razrasel mah. Ta v kombinaciji z nizkimi temperaturami predstavlja povečano tveganje za zdrse in padce. Na Okolju Piran so se odločili preventivno očistiti ulice in odstraniti obloge mahovine, da bi zmanjšali nevarnost nezgod in ohranili ulice varne za pešce. 

???????????? V vlažnih in deževnih januarskih dneh se je na tlakih piranskih ulic razrasel mah, ki v kombinaciji z nizkimi...

Objavil/a Okolje Piran dne Torek, 23. januar 2024

Medtem pa težave v prestolnici in Mariboru ne povzroča mah, temveč led. Na UKC Ljubljana so namreč minuli vikend operirali več bolnikov zaradi zlomov ob padcih zaradi vremenskih razmer. Vodja urgentnega kirurškega bloka UKC Ljubljana Uroš Tominc je v posebni izjavi za medije sporočil: "Če smo prejšnji teden od ponedeljka do četrtka zaradi zdrsa v povprečju obravnavali dve poškodbi na dan, smo jih ob koncu tedna kar 250. Tako smo imeli enega najbolj obremenjenih koncev tedna v tej zimi."

Tudi v urgentnem centru UKC Maribor so pretekli konec tedna zabeležili večje število poškodb zaradi padcev oz. poškodb na ledu, skoraj 20. V približno polovici primerov je šlo za zlome rok in gležnjev, sicer pa za zvine sklepov, obtolčenine ter manjše rane, je povedal predstojnik urgentnega centra UKC Maribor Gregor Prosen.

Hodite previdno

Previdnost ne bo odveč, ne glede na to, kaj prekriva ulice: mah ali led. UKC Maribor vsem prebivalcem svetuje izredno previdnost pri hoji po pločnikih in neočiščenih površinah, nošenje primerne obutve, predvsem pa pozornost pri hoji, še posebej po klančinah in stopnicah. Posebno pozorni naj bodo starejši in tisti, ki jemljejo zdravila za redčenje krvi, saj lahko že pri manjših poškodbah oziroma padcih pride do ogrožajoče krvavitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  24 .01. 2024 ob  15: 54
18
V Piranu obstaja nevarnost, da zdrsneš na pasjem dreku.