NEVSAKDANJA PREIZKUŠNJA: Ženska obtičala v divjini pet dni, življenje so ji rešile lizike in steklenica vina

Svet

Lillian Ip se je v nedeljo odpravila na obisk k mami, na kratko potovanje skozi avstralsko divjino v zvezni državi Viktorija, toda po zavoju na napačnem odcepu je njeno vozilo obtičalo v blatu. 48-letnica je v divjini preživela pet dni z zgolj steklenico vina in nekaj sladkimi prigrizki, poroča britanski BBC.

Lillian Ip

V avtomobilu je imela le steklenico vina, ki jo je nameravala podariti mami, lizike ter nekaj drugih prigrizkov. Po petih nočeh, ki jih je preživela na cesti, so jo v petek s helikopterjem odkrile reševalne službe.

"Mislila sem, da bom umrla. V petek mi je odpovedalo telo," je za 9News Australia dejala Ip. Dodala je, da je bila "tik pred tem, da obupa". Ko je izgubila upanje, da jo bodo našli živo, je svoji družini napisala pismo, v katerem je zapisala, da jih ima rada.

Zaradi zdravstvenih težav ni mogla hoditi daleč, zato je ostala pri svojem avtomobilu. Reševalne službe so jo našle oddaljeno približno 60 kilometrov od najbližjega mesta, je sporočila lokalna policija in dodala, da se je gospa v težkih okoliščinah dobro znašla.

48-letnico so po odkritju v bolnišnici zdravili zaradi dehidracije, vendar se je že vrnila domov, še poroča BBC.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija