NEZAKONITO V ŽEP 'POBASALI' 650.000 EVROV: Oškodovali slovenski proračun in evropska sredstva

Kronika

Evropsko javno tožilstvo je Okrožnemu sodišču v Celju poslalo obtožnico zoper dve fizični in dve pravni osebi. Sumijo jih, da so z goljufijo pri pridobivanju evropskih sredstev nezakonito pridobili okoli 648.000 evrov, so sporočili.

Kot so orisali, je podjetje glavnega osumljenca maja 2017 zaprosilo za sredstva pri ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, v vlogi pa naj bi lažno trdilo, da podjetje izpolnjuje vse razpisne pogoje. Na tej podlagi so podjetje izbrali za izvedbo dolgoročnih programov socialne aktivacije in vključevanja na trg dela.

Nato je glavni osumljenec med majem 2018 in decembrom 2019 ministrstvu v imenu podjetja predložil številne lažne zahtevke za plačilo. Poleg tega je lažno prijavil potne stroške in stroške plač za zaposlene, ki za podjetje sploh niso delali ali pa so pri projektu delovali le delno, kaže preiskava.

Podjetje je nezakonito pridobilo sredstva v znesku nekaj manj kot 648.000 evrov, ki jih je v 80 odstotkih prispevala EU, v 20 odstotkih pa slovenski državni proračun, so navedli v Evropskem javnem tožilstvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija