NIK PLETIKOS – NOVI EVROPSKI PRVAK: Primorec presenetil še samega sebe

Šport

Minuli konec tedna je Primorec Nik Pletikos postal prvi Slovenec, ki je osvojil naslov evropskega prvaka v neolimpijskem razredu laser radial. Kot nam je povedal, zmage ni pričakoval, je pa ciljal na medaljo.


Drugo mesto je osvojil Federico Tocchi iz Italije, tretje pa Marcin Rudawski iz Poljske.

Nik Pletikos je Sloveniji prijadral prvo zlato evropsko medaljo v razredu laser radial. Kot je dejal, je za njim zahteven teden. Veter je bil srednje močen do močen, veliko je bilo toka iz različnih smeri, zato so bili pogoji na splošno precej zahtevni, ampak se je dobro znašel.

"Zaradi konstantnega jadranja skozi cel teden sem uspel zmagati. Ostali so delali napake, jaz pa sem večino plovov končal med prvo četverico in mi zadnji dan niti ni bilo treba tekmovati, ker sem imel že dovolj točk prednosti," nam je povedal. Dodal je, da je pred samo tekmo ciljal na medaljo, ni pa pričakoval, da bo osvojil naslov evropskega prvaka.

"Bil sem zelo vesel, ker mi je to uspelo že en dan pred koncem, kar se v jadranju zgodi zelo redko. Presenetil sem še samega sebe," je pojasnil Pletikos, ki za avgusta načrtuje nastop na svetovnem prvenstvu v olimpijskem razredu laser standard, kjer se bodo delile tudi prve norme za prihodnje olimpijske igre.

Deli novico:

Nemirko |  14 .05. 2018 ob  18: 37
Pohvalno