NOČNI KLIC Z OPOZORILOM ZA NEVARNOST: Skozi tunel Markovec vozil v napačno smer

Kronika

Koprski policisti so bili ponoči, in sicer ob 3. uri, obveščeni, da nekdo z osebnim avtomobilom skozi tunel Markovec vozi v napačno smer proti Izoli. Poklical jih je državljan Nemčije, ki je bil zaradi tega ogrožen. Vozilo se je ustavilo izven tunela, policisti pa so identificirali 78-letnega državljana Nemčije. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje, so sporočili s PU Koper.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 137 klicev. Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 64 nezakonitih prehodov državne meje.

V Portorožu je nekdo vlomil v skladišče galerije in ukradel gotovino iz blagajne.

Ob 19.30 so policisti od Harij proti Podgradu ustavljali vozilo švedskih registracij, ki na znake policije ni ustavljalo. Čez nekaj minut so ustavili vozilo Chrysler grand voyager, ki ga je vozil 24-letni državljan Iraka, z urejenim prebivanjem v Italiji. V vozilu je bilo še 11 državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nezakonito. Postopki še potekajo.

Ob 0.50 so na mejnem prehodu Dragonja vozniku osebnega avtomobila iz Ljubljane odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija