NOSTRADAMUSOVE NAPOVEDI: Kaj je slavni astrolog predvidel za leto 2024?

Svet

Starodavni francoski astrolog, ki ga imamo za "najslavnejšega vidca" v zgodovini, nam je pustil nekaj težavnih napovedi za letošnje leto. Po njegovih besedilih bo leto 2024 še naprej prinašalo vojne, lakoto, katastrofe in nemire. Vprašanje je, kako natančen je bil Nostradamus. Pomen njegovih zapisov je odvisen od razlage njegovih vizij, za katere je možnih več različnih interpretacij.  

Nostradamusovi skrivnostni zapisi in vizije, objavljeni leta 1555, so predmet številnih ugibanj in razlag. Nekateri verjamejo, da je natančno napovedal nekatere pomembne zgodovinske dogodke, od velikega požara v Londonu do jedrskega uničenja Hirošime in Nagasakija.

Kakšne namige je dal za našo bližnjo prihodnost?

Nostradamus prerokuje, da se bo podnebna kriza leta 2024 samo še poslabšala. "Suha zemlja bo postala bolj izsušena in ko se bo to videlo, bodo velike poplave," je zapisal. "Zelo velika lakota zaradi vala kuge," nakazuje ekstremno vreme in vsesplošno pomanjkanje hrane. 

Po Nostradamusu bodo raziskovalci odkrili obstoj neverjetno smrtonosnega virusa, starega 40.000 let. Napoveduje tudi topljenje ledenikov, kar bo ubilo veliko ljudi. To je ena od mnogih Nostradamusovih napovedi globalnega segrevanja.

Napovedi omenjajo tudi močan potres. Prva od dveh napovedanih naravnih nesreč bo kataklizmični potres, za katerega je Nostradamus natančno določil, da se bo zgodil ob obali Japonske, kar bo povzročilo cunami, ki bo opustošil domove in ubil na stotine ljudi.

Druga večja naravna katastrofa, ki se bo zgodila leta 2024, bo po Nostradamusu ogromen vulkanski izbruh na italijanski gori Etna. Nostradamus je izbruh napovedal za konec leta ali zelo zgodaj leta 2025.

V eni izmed napovedi se omenja tudi nov britanski kralj - vendar to ne bo princ William. Nostradamus prerokuje, da bo "kralja otokov" s silo pregnal "človek brez znaka kralja", kar nekateri razumejo kot napoved, da bo princ Harry zasedel prestol, saj ni naravni prestolonaslednik. Toda vprašanje je, katerega kralja bo zamenjal - Charlesa, ali pa bo Charles abdiciral v korist princa Williama, ki bo nato "na silo" izgnan?

Nostradamus je tudi napovedal, da bo "s smrtjo zelo starega papeža izvoljen Rimljan dobrih let". Sedanji papež Frančišek bo kmalu dopolnil 87 let in ima že dalj časa težave z zdravjem. Nostradamusova napoved ne obeta nič dobrega za katoliško cerkev. Medtem, ko napove prihod mlajšega papeža, Nostradamus nadaljuje, da bo novi voditelj "oslabil svoj sedež" in da bo papež dolgo časa. Kaj pomeni "oslabiti" je seveda predmet razprave: se bo vpliv cerkve z novim papežem zmanjšal, ali pa se morebiti obeta večji škandal?

Nostradamus za leto 2024 tudi napoveduje "boj in pomorsko bitko", ki prihaja od "rdečega nasprotnika", ki bo "postal bled od strahu in spravil v strah veliki ocean". Nekateri verjamejo, da je "rdeči nasprotnik" Kitajska. "Pomorska bitka" bi se lahko nanašala na trenutne napetosti med Kitajsko in Tajvanom oziroma ZDA. Da se razmerja v svetu spreminjajo in da se zaostrujejo odnosi med Kitajsko in ZDA, je splošno znano. Nekaj Nostradamusovih namigov bi lahko kazalo na možnost, da bi kakšen naključni spopad med kitajsko mornarico in zavezniki ZDA lahko sprožil diplomatski incident ali celo hujši konflikt. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  04 .01. 2024 ob  14: 10
@manemebasat... Se strinjam popolnoma
manemebasat |  04 .01. 2024 ob  12: 48
Ah in najvecja groza od vsega, biblijske prerokbe!
manemebasat |  04 .01. 2024 ob  12: 47
@KoVasJebe Si pozabil na horoskop, numerologijo, branje kart in steklene kugle …
JKDWingChun |  04 .01. 2024 ob  12: 00
Ma kako ste bedni res. Isto kot z uno Babo Vango. Kaj se vam res da toliko ubadat s takimi bolanimi stvarmi? Jaaaaa Nostradamus je napovedal celo kaj se bo zgodilo leta 7045. Dejte no nehat take bedarije pisat ki vam ne verjame niti 5 mesečni dojenček dej