NOV UDAREC ITALIJANSKI MAFIJI 'NDRANGHETA: Na terenu več kot 840 policistov, 31 osumljencev aretiranih

Kronika

Italijanska, belgijska in nemška policija so v novi operaciji proti mreži italijanske mafije 'Ndrangheta aretirale 31 ljudi, je sporočil Evropski policijski urad (Europol). V okviru operacije so organi pregona opravili 53 preiskav ter zasegli gotovino in drugo premoženje v vrednosti 3,8 milijona evrov.

???? New action against ‘Ndrangheta in Italy, Belgium & Germany. The joint action day resulted in: ???? 31 suspects arrested...

Posted by Europol on Monday, June 5, 2023

V akcijah na terenu je sodelovalo več kot 840 policistov. Nova operacija proti 'Ndrangheti je nadaljevanje predhodne preiskave italijanskih organov med letoma 2013 in 2018, sta sporočila Europol in Eurojust. Po navedbah Europola osumljenci še naprej uporabljajo obstoječo in dobro organizirano mrežo predvsem za prevoz kokaina iz Južne Amerike v Nemčijo in Italijo prek več evropskih pristanišč.

"V ta namen je organizirana kriminalna združba v Nemčiji ustanovila podjetja za lažje tihotapljenje drog. Za kritje prevozov mamil je skupina uporabljala mednarodna podjetja, ki so trgovala z avtomobili in hrano," je sporočil Europol. 18 od skupno 31 aretiranih osumljencev so prijeli v Italiji, osem v Belgiji in pet v Nemčiji. Ob tem so zasegli za 3,8 milijona evrov gotovine, mamil, vozil, nepremičnin in drugega premoženja.

'Ndrangheta, ki ima sedež v Kalabriji na jugu Italije, velja za eno največjih in najvplivnejših kriminalnih organizacij v Evropi. Poleg trgovine s kokainom naj bi se klani 'Ndranghete ukvarjali tudi z mednarodno trgovino z orožjem, pranjem denarja, izsiljevanjem, trgovino z nezakonitimi odpadki in drugimi kriminalnimi dejavnostmi. Skupina je prisotna v več kot 40 državah po svetu.

Obsežne akcije proti tej kriminalni združbi so nazadnje v več evropskih državah, vključno s Slovenijo, potekale v začetku maja. Tedaj so organi pregona skupno prijeli 132 ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija