NOV UDAREC LGBT: Ruski parlament prepovedal operacijo spremembe spola

Svet

Spodnji dom ruskega parlamenta je soglasno potrdil osnutek zakona, ki prepoveduje operacije za spremembo spola za transspolne osebe in tudi spreminjanje spola na državnih dokumentih. Zakon  potrebuje še odobritev zgornjega doma in predsednika Vladimirja Putina, kar pa je navadno zgolj formalnost.

Predsednik ruske dume Vjačeslav Volodin je ob sprejetju novega zakona dejal, da bo zakon "zaščitil naše državljane in naše otroke", kirurgijo za spremembo spola pa je označil za "pot v degeneracijo naroda". "Smo edina evropska država, ki nasprotuje vsemu, kar se dogaja v državah, v Evropi in dela vse, da reši družine in tradicionalne vrednote," je dejal v petkovi razpravi. "In razumeti moramo, da prihodnosti ne bo, če ne sprejmemo zakona, če ne prepovemo spremembe spola."

Predlog zakona zdravstvenim delavcem prepoveduje "izvajanje medicinskih posegov, namenjenih spremembi spola osebe", pri tem izvzema operacije za zdravljenje prirojenih nepravilnosti pri otrocih. Nove spremembe  vključujejo tudi prepoved posvojitve otrok posameznikom, ki so bili podvrženi spremembi spola, in razveljavitev zakonskih zvez, v katerih je ena stranka spremenila spol.

Zakon sledi sprejetju lanskoletnih zakonov o propagandi LGBT; tako je vsako javno izražanje ali prikazovanje kulture LGBT v javnih prostorih prepovedano. Posamezniki so lahko kaznovani zaradi "propagiranja netradicionalnih spolnih odnosov".

Tudi ruski predsednik Vladir Putin je večkrat dejal, da je življenjski slog LGBT v nasprotju s tradicionalnimi ruskimi vrednotami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  18 .07. 2023 ob  12: 47
pravilno...tudi razne lepotne operacije joške usta rit itd bi mogli prepovedat razen ce ne ge za kako bolezen recimo rak dojk ali prometne nesrece
hribi |  17 .07. 2023 ob  20: 51
@Marrin Kacur
Vem. Hvala.
Martin Kacur |  17 .07. 2023 ob  20: 21
Hribi
Zelo prijazen komentar.
hribi |  17 .07. 2023 ob  20: 19
Odločitev podpiram, saj z operacijo spremembe spola obstaja riziko okužbe po operaciji, ki je lahko smrtno nevarna. V resnici jim varujejo življenje.
Martin Kacur |  17 .07. 2023 ob  20: 12
14
Pravilno.