NOVA GORICA JE NAJ GOSTITELJ LETOŠNJE KOLESARSKE DIRKE: Dogodek izkoristili tudi za promocijo Slovenije v svetu

Goriška

Najboljši gostitelj 27. kolesarske dirke po Sloveniji je Nova Gorica. Boj za zeleno je na televizijskih kanalih Eurosporta in TV Slovenija spremljalo 10 milijonov gledalcev.

Novo Gorico je za najboljšega gostitelja na osnovi petih kriterijev, med katerimi so trajnostni vidik, vključenost lokalnih društev in spoštovanje preventivnih covid ukrepov, izbrala žirija, ki so jo sestavljali predstavniki organizacijskega odbora dirke, predstavniki sodelujočih institucij in Društva turističnih novinarjev Slovenije.

"Srčnost in angažiranost destinacij pomembno pripomorejo k odličnemu navijaškemu vzdušju in izpostavitvi Slovenije kot zelene destinacije za odlična aktivna doživetja milijonom športnim navdušencem, ki spremljajo boj za zeleno majico," je ob podelitvi nagrade podžupanu Nove Gorice Simonu Rosiču dejala direktorica STO Maja Pak.

Ob glavni nagradi so vsem destinacijam, ki so gostile dirko, organizatorji podelili zelene majice letošnjega zmagovalca s podpisom Tadeja Pogačarja. Predsednica organizacijskega odbora dirke in predsednica Kolesarskega kluba Adria Mobil Mojca Novak je ob tem izpostavila njihovo "izjemno opravljeno delo" na področju koordinacije pri organizaciji dirke ter številnih drugih aktivnosti.

Kolesarska dirka po Sloveniji je tudi letos kot eden najbolj odmevnih vrhunskih športnih dogodkov gostila najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva, med njimi tudi Tadeja Pogačarja, končnega zmagovalca. Udeležba vrhunskih slovenskih športnikov k spremljanju dirke pritegne ne samo prebivalce Slovenije, temveč milijone gledalcev po vsem svetu, dirko pa spremljajo tudi najvplivnejši globalni športni mediji.

V štirih letih je STO v sodelovanju z Eurosportom tako s kolesarsko dirko po Sloveniji dosegla skoraj 35 milijonov televizijskih gledalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija