NOVA NESREČA SLOVENSKIH ŽELEZNIC: Znova iztiril vlak, tokrat potniški!

Kronika

Na železniški postaji Rimske Toplice sta nekaj po 10. uri iztirila madžarska vagona mednarodnega potniškega vlaka. Na vlaku je bilo po besedah prvega moža Slovenskih železnic Dušana Mesa okoli 200 potnikov, nihče pa ni bil poškodovan. Železniška proga proti Celju oz. Mariboru je zaprta, po Mesovih besedah bo predvidoma odprta okoli 17. ure.

Fotografija je simbolična.

Preiskava nesreče še poteka. Kot je v izjavi za medije pojasnil generalni direktor Slovenskih železnic (SŽ) Mes, so uradni preiskovalci ministrstva za infrastrukturo še na terenu, "kar pa so preverili strokovnjaki Slovenskih železnic, je dejstvo, da ni napaka na infrastrukturi". Tudi s Policijske uprave Celje so kmalu po nesreči sporočili, da policisti in kriminalisti opravljajo ogled nesreče in zbirajo obvestila.

Po Mesovih besedah je sicer napaka "najbrž" na voznih sredstvih, po vsej verjetnosti na vagonih. Ob tem je dodal, da v mednarodnem potniškem in tovornem prometu za vagone skrbijo prevozniki sami, so pa tehnično pregledani vedno na cilju. "Treba bo počakati, ali je bila napaka na teh dveh vagonih, ki sta iztirila, ker naslednji štirje, ki so bili v naši lasti, niso iztirili," je izpostavil.

Slovenske železnice so sicer po nesreči za potnike organizirale nadomestni avtobusni prevoz. Potnikom se opravičujejo za zamude in jih prosijo, da spremljajo njihova obvestila. Mes je napovedal, da bodo progo predvidoma odprli ob 17. uri.

Na vlaku iz Ljubljane proti Madžarski je bilo okoli 200 potnikov, najpomembneje pa je, da nihče ni bil poškodovan, je dejal Mes. Škoda po njegovih ocenah ni velika, nastala je predvsem na infrastrukturi, verjetno bo blizu pol milijona evrov. "Pri vsaki taki zadevi na železnicah je cena dosti visoka," je pojasnil. Za škodo bo odgovarjal povzročitelj nesreče. "Vsak prevoznik ima svoje zavarovalne police in glede tega nikoli ni težav," je še pojasnil Mes.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija