NOVA V VRSTI 'CVETK' POLITIKOV: "Tuširajte se skupaj"

Svet

"Energije je malo. Ne zapravljajmo je!" S tem sloganom je švicarska vlada začela kampanjo za spremembe navad prebivalcev in varčevanje z energijo. Z njo želijo Švicarje prepričati o prostovoljnem zmanjšanju porabe oziroma varčevanju s plinom, kurilnim oljem in elektriko.

Nasveti vključujejo znižanje sobne temperature, omejitve uporabe električnih naprav in zmanjšanje porabe tople vode. Ob tem je švicarska ministrica za energijo Simonetta Sommaruga poskrbela tudi za novo priporočilo, kako varčevati z energijo. "Vsakdo lahko prispeva svoj delež, da bo energije dovolj za vse," je dejala.

Na vprašanje, kakšni so konkretni ukrepi, ki jih predlaga, je pojasnila, da "obstaja veliko načinov za varčevanje z elektriko: ugasnite računalnik, ko ga ne potrebujete, ugasnite luči ali se skupaj tuširajte". Sommaruga je še povedala, da ukrepi varčevanja z električno energijo pozitivno vplivajo tudi na račun ob koncu meseca. Kaj pa mraz? "Obožujem volnene nogavice in jih vedno nosim, spalnice pa ne ogrevam. Bolje spati v dvoje!"

To je še eden izmed provokativnih nasvetov, ki jih prebivalci Evrope dobivajo ob zaostrovanju vojne v Ukrajini in poglabljanju energetske krize kot njene posledice, od politične elite. Potem, ko je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen v odgovoru evropski poslanki Manon Aubry dejala, da lahko državljani svoje račune za energijo pošljejo v Moskvo, je postalo očitno vse možno.

Po mnenju mnogih kažejo takšni lahkomiselni odgovori najvišjih politikov na odsotnost razumevanja stisk, v katerih so se znašli ljudje ob vrtoglavem naraščanju cen energentov. Pričajo pa tudi na odsotnost resne strategije za preprečevanje prihajajoče socialne katastrofe, v kolikor potrebnih ukrepov ne bo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  22 .09. 2022 ob  12: 51
10
"Potem, ko je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen v odgovoru evropski poslanki Manon Aubry dejala, da lahko državljani svoje račune za energijo pošljejo v Moskvo, je postalo očitno vse možno. "

Glede na tako od problemov ljudi odtujene odgovore Pfizerjeve Uršule so trenutni protesti v Rusiji pravo pohajkovanje na to kar čaka EU čez kakšen mesec, ko pride tisti pravi mraz!

Mogoče se celo zgodi, da bo morala Uršula in njen elitni krog bogatunov tokrat račune polagati kar narodu/om.....takrat pa prazne floskule o Rusiji ne bodo več aktualne.....Rusija mi še nobene položnice ni poslala!!