NOVE PODROBNOSTI NAPADA Z NOŽEM NA ŽENSKO: Osumljeni Eritrejec ni bil prvič nasilen

Kronika

Poročali smo že o včerajšnjem napadu v središču Ljubljane, kjer je osumljenec po doslej zbranih informacijah policije z ostrim predmetom huje poškodoval žensko, nato pa s kraja pobegnil. Žrtev so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, kjer se še vedno bori za življenje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Na kraj dogodka je prispelo več patrulj, policisti pa so osumljenca, ki je pobegnil peš, kmalu po napadu prijeli in ga pridržali. Kot so še sporočili s policije, je po prvih podatkih osumljenec državljan Eritreje, ki že od leta 2010 biva v Sloveniji. Oškodovanka je slovenska državljanka.

Policisti so opravili ogled kraja dejanja, zdaj pa nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah. Motiva za dejanje za zdaj še niso ugotovili, sicer pa se osumljeni in žrtev poznata od prej in "izhajata iz istega socialnega okolja". Policisti ugotavljajo tudi obstoj morebitnega razmerja oz. njunega poznavanja.

Osumljenca so že obravnavali za različna kazniva dejanja z elementi nasilja. Glede tega poteka intenzivna kriminalistična preiskava. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, osumljenega pa bodo privedli pred preiskovalnega sodnika.

Bivanje osumljenca je urejeno na podlagi dovoljenja za zadrževanje v Sloveniji, ki ga ureja zakon o tujcih. "Lahko pa povem, da gre v tem primeru za tujca, ki ga ni moč vrniti v izvorno državo in zato glede tega potekajo tudi postopki drugih pristojnih organov," je na novinarski konferenci dejal predstavnik za odnose z javnostmi PU Ljubljana Tomaž Tomaževic.

Po njegovih besedah so policisti osumljenca kmalu po dogodku izsledili zahvaljujoč patruljam uniformiranih policistov in policistov v civilu.

Policisti so danes ponovno opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Zavarovali so več predmetov, med drugim tudi domnevno sredstvo, ki je služilo napadu, je pojasnil. Sicer pa zbirajo obvestila in opravljajo razgovore s pričami, poteka tudi zavarovanje video posnetkov in njihov pregled, da bi v celoti preiskali vse okoliščine kaznivega dejanja.

Na družbenih omrežjih so se pojavili tudi pozivi k organiziranju vaških straž v Ljubljani. Tomaževic je zagotovil, da je v prvi vrsti policija tista, ki je dolžna skrbeti za varnost državljanov, za kar policisti skrbijo v sodelovanju z različnimi deležniki. Policijska uprava Ljubljana že vrsto let skrbi za povečano prisotnost policistov na območju celotnega mesta Ljubljane, na območju mestnega središča pa poteka tudi opazovalna služba, je pojasnil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija