NOVI TURISTIČNI TRENDI LONELY PLANET: Trans Dinarica ena najboljših potovalnih izkušenj za 2024

Slovenija

Globalna založba popotniških vodnikov Lonely Planet je kolesarsko pot Trans Dinarica, ki je edina kolesarska pot, ki povezuje vseh osem držav Zahodnega Balkana, vključno s Slovenijo, razglasila za eno najboljših potovalnih izkušenj za leto 2024. Leta 2022 se je na ta seznam kot ena od top destinacij, priporočenih za obisk, zavihtela tudi Slovenija.

"Izredno nas veseli, da je Lonely Planet kolesarsko pot Trans Dinarica, ki se začne v Sloveniji, razglasil za eno najboljših potovalnih izkušenj za leto 2024. Lonely Planet je globalno prepoznavna blagovna znamka in eden najvidnejših medijev na področju potovanj, ki se ponaša s potencialnim dosegom več milijonom bralcev po vsem svetu," je dejala direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak.

????The Trans Dinarica Cycle Route, which is the first and only cycle route linking all eight countries of the Western...

Posted by Feel Slovenia on Utorak, 24. oktobar 2023.

Izpostavitev mednarodne kolesarske poti, ki združuje aktivni oddih v neokrnjeni naravi, kulturo in vrhunsko gastronomijo, je po njenih besedah odlična priložnost za dodatno krepitev prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot zelene in trajnostno usmerjene destinacije za edinstvena doživetja.

Lonely Planet sicer letos praznuje 50. obletnico delovanja. Knjižno izdajo vodnika Best in Travel 2024 je založba predstavila v torek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija