NOVOGORIŠKA OBČINA S PODPORO DOMAČIM PODJETNIKOM: Zainteresiranim bodo razdelili 280.000 evrov

Goriška

Mestna občina Nova Gorica je objavila dva javna razpisa za spodbujanje podjetništva. Denar bo namenjen za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj ter za sofinanciranje podpornih institucij v letošnjem letu. Zainteresiranim podjetnikom bodo razdelili 280.000 evrov.

Javni razpis za sofinanciranje projektov podpornih institucij je namenjen podpornim institucijam, ki izvajajo aktivnosti za podporo podjetnikom, obrtnikom in visokotehnološkim podjetjem v Mestni občini Nova Gorica, so sporočili iz novogoriške občine.

Kot začetna investicija pa se štejejo investicije v podjetjih, ki so bila ustanovljena po 1. januarju 2020.

Na javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij za posodobitev dejavnosti se lahko prijavijo podjetniki, ki imajo sedež ali poslovno enoto na območju občine in investirajo v razširitev ali posodobitev dejavnosti oziroma prijavljajo začetno investicijo.

Razpisna dokumentacija je zainteresiranim na voljo na spletni strani novogoriške občine, razpisa pa sta odprta do 3. junija.

Novogoriška občina je preko Javnega sklada malega gospodarstva Goriške pomagala tudi v preteklih letih, še posebej pa v času epidemije, ko so podjetnikom ponudili razpise za investicije, mikroposojila in razvoj poslovanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija