NUNA ZASTRAŠEVALA OTROKE V DALMACIJI: "Joga je klicanje hudiča, zgodilo se vam bo nekaj hudega"

Svet

Nuna, ki poučuje verouk na Osnovni šoli Lapad, je s svojim odnosom in sporočili o jogi prestrašila učence. V okviru svojega razreda je namreč poučevala o religijah. Ko je govorila o hinduizmu in budizmu, je dejala, da ti verniki izvajajo jogo, ki je "klicanje hudiča".

Njene izjave so povzročile strah pri učencih, predvsem tistih, ki hodijo na jogo sami ali pa hodijo njihove mame. Vnela se je debata, v kateri starši trdijo, da so se otroci ustrašili hobija, ki po besedah ​​nune "prikliče hudiča". Nuna je namreč otrokom rekla, da se jim bo zgodilo nekaj hudega, če bodo vadili jogo.

Starši so zahtevali sestanek z ravnateljem, celoten postopek pa je v teku. Nekateri starš so povedali, da je nuna otroke spraševala, ali doma izvajajo oz. hodijo na jogo. Ob tem je pripomnila, da kristjani ne bi smeli izvajati joge, "ena od njenih prijateljic je hodila na jogo in nato storila samomor". 

Deklici, ki je po resnici odgovorila, da obiskuje jogo, naj bi nuna dejala, da je treba vse hindujske predmete v hiši zažgati - ne samo vreči proč, zažgati jih je treba, ker sicer pride iz njih zlobni duh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  10 .11. 2023 ob  17: 22
Če bi bila normalna ne bi bila nuna.Sploh kaj pa ima nuna za učit v šoli?
kokodek |  10 .11. 2023 ob  13: 52
nuni priporočam, da obišče patra Rupnika na duhovnih vajah