OBALNA INFLUENCERKA RAZBURILA INTERNET Z IZJAVO: "Če si gay, si bolj moderen in popularen"

Koper

Družbena omrežja so v današnjem času nepogrešljivo sredstvo prepoznavnosti in tudi prodaje. Ponujajo možnost, da se povezujemo z najrazličnejšimi ljudmi in razširjamo informacije. V poplavi različnih imen, podjetij in znamk, zagotovo ni preprosto izstopati, a nekaterim to uspeva. Petra Ugrin Parovel je Primorka, osebna trenerka in vplivnica, ki je v mesecu januarju pridobila tudi naziv "naj influencerka meseca", ki ga podeljuje portal Zadovoljna.si. Včeraj pa je s svojim mnenjem izredno razburila nekatere pripadnike LGBTQ+ skupnosti. 

Da je Petra Ugrin Parovel ena najbolj priljubljenih osebnih trenerk in vplivnic v Sloveniji, potrjujejo tudi številke. Na svojem osebnem Instragram profilu ima že skoraj 57 tisoč sledilcev, natančneje 56.8 tisoč. Nekoliko manj aktivna je sicer na YouTube kanalu, kjer ima 7.35 tisoč naročnikov, prisotna pa je tudi na TikToku, kjer jo spremlja 16.1 tisoč sledilcev. Poenostavljeno, na družabnih omrežjih ima izredno velik doseg. Poleg fit nasvetov, prehrane, svojih izdelkov in izsekov iz zasebnega življenja, pa pogosto deli tudi svoja osebna mnenja

S čim je razburila tokrat?

Že pred časom je na svojem Instagram profilu odgovarjala na vprašanje, kakšno je njeno mnenje o istospolni usmerjenosti. Njen odgovor je sprožil močan odziv po tem, ko je bil posnetek zaslona njenega odgovora objavljen na Instagram strani Gejozlom. Gre sicer za stran na tem družabnem omrežju, kjer so običajno objavljeni anonimni izseki pogovorov bodisi med pripadniki LGBTQ+ skupnosti bodisi med njimi in ostalimi, ki niso del te skupnosti, raznorazni "memi" iz njihovih življenj, najde pa se tudi kakšna kritika homofobnih ali seksističnih izjav javnih ali malo manj javnih oseb.  

"Uf. Težko vprašanje. Ker vem da bi zdej zaradi smeri v katero gre svet odgovorit: Da spodbujam to? No. Ni da spodbujam, verjamem da smo ustvarjeni tako da je moški z žensko, narava nas je naredila tako. Spoštujem pa, ko nekdo izrazi svojo usmerjenost drugače in to javno pove, pokaže. Sem vesela za njega/zanjo, da je dovolj 'svoj jaz', da se izrazi. Je prav tako," je zapisala uvodoma.

"Se pa iskreno vsake toliko vprašam, če ne hodi mogoče v določenih primerih v skrajnosti. Mediji v Ameriki prikazujejo istospolno usmerjene vedno bolj kot nekaj modernega. Kul je, da prikažeš, se mi pa ne zdi ok, da to gledajo otroci (npr program E!), recimo 10 letni fant, gleda tiktok, tam je itak vsega svašta, potem gleda te oddaje, ki so nekatere res too much. Če si gay, si bolj moderen in popularen. Več ogledov maš, bolj ti ljudje ploskajo," je še zapisala.

Kot je dodala, nima sicer "nič proti temu", saj ima tudi sama prijatelje, ki so istospolno usmerjeni in jih spoštuje, "ker spolna usmerjenost ne kaže ali je človek dober ali slab", kljub vsemu pa ji ni všeč "v kakšno skrajnost gre to v tujini in na socialnih omrežjih". Z njenimi besedami, je "malček bolj staromodna".

Zgoraj zapisano je v trenutku objave na Instagram strani Gejozlom naletelo na plaz kritik pripadnikov LGBTQ+ skupnosti ter njihovih podpornikov. Mnogi so ji očitali, da gre za "prikrito" homofobijo, da je spolna usmerjenost osnovna človekova pravica in da raznorazna "mnenja" o teh pravicah niso sprejemljiva. Spet drugi pa so ji skušali na razumljiv način pojasniti občutke, s katerimi se istospolno usmerjeni in tudi ostali pripadniki LGBTQ+ skupnosti soočajo tako rekoč vsakodnevno – in s tem zavreči njeno tezo, da je istospolna usmerjenost "moderna".

Administrator strani je sicer pozval, naj "ne glede na jezo," ne pošiljajo "sovražnih sporočil ali celo groženj". Kot zapisano, "vem, da je debatiranje o tem za mnoge, kot bi debatirali o stvareh, ki bi morale biti že jasne, a očitno ni tako – torej, objava je tukaj, zdaj pa upajmo, da se iz tega kaj naučimo". Kot je razumljeno iz objav vplivnice, je namreč med zasebna sporočila prejela tudi izredno sovražne odzive. 

Tudi sama se je odzvala v komentarjih in skušala pojasniti, da ni mislila tako. Objavila je tudi daljše opravičilo. "Ker se je danes to potem delilo po vseh možnih profilih, da sem homofob … Sem poštekala (hvala bogu), da nekaj ne štima, potem sem ujela nekaj profilov, ki mi niso imeli namena grozit, ker sem jih prizadela, ampak so bili prijazno pripravljeni tudi razložit svoje stališče. Ker zdaj razumem, da stori ni bil napisan lepo oziroma, da sem z njim celo sprožila vrsto očitkov, kar zdaj ugotavljam, da so bili popolnoma opravičeni," je med drugim zapisala.

"Zato se najprej iskreno opravičujem, ker sem z napisanim lahko spodbudila že tako neodobravanje istospolne usmerjenosti, še več … prizadela kogarkoli. Naj povem, da kljub slabo napisanemu res ni šlo za hejt, ampak slabo razloženi kritiki medijev, pri napačni temi storija," je zapisala. Na koncu je še "spodbudila vse, da se bolj sprejema vsakega, se mu dovoli biti kar je".

V naslednjih videoposnetkih, objavljenih prav tako na njenem storyju je vidno razburjena komentirala tudi odzive nekaterih, ki so ji, po njenih besedah, celo grozili in bili do nje sovražni, pojasnila je tudi, da ji je zaradi tega "hudo". "To, kar vi zdej pišete meni v inbox in dajete na vaše storije, to ni okej. In če hočete širit love, to ni širjenje love in s takšnim načinom si ne boste olajšali svojo pot," je med drugim dejala.

"Šlo je za nesporazum"

Zanimalo nas, je kako se je celotna situacija razpletla, zato smo jo poklicali in vprašali za komentar. Njeno izjavo objavljamo v celoti.

"Vse kar želim povedati je, da je prišlo do velikega nesporazuma, saj je šlo za preprosto vprašanje, na katerega sem dala kratek odgovor, brez da se bi preveč poglobila v tematiko. Ko pa so mi potem posamezniki LGBT skupnosti predstavili dotično problematiko in opozorili, kaj v mojem zapisu ni štimalo, sem tudi sama pogledala na situacijo z drugega zornega kota in se javno opravičila. Ker pa je tematika zelo delikatna se zavedam, da bi z vsakim dodatnim komentarjem lahko nehote povzročila še večjo zmedo, zato se od vsega raje distanciram. Še enkrat se opravičujem vsem, ki so se počutili užaljene, tudi z nekaterimi pripadniki LGBT skupnosti sem potem lepo zgladila nesporazum".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
max |  13 .03. 2021 ob  18: 40
vsaka reklama je dobra reklama, važno je , da klikate in kupujete precenjene krpice in precenjeno wannabe zdravo hrano. Njeno mnenje, pa je le njeno mnenje.
Leo  |  11 .03. 2021 ob  17: 36
Kokoška,kaže ritko za 2 eur. Raje bi na svoje otroke razmišljala, en dan se je bodo še sramovali.
N001 |  11 .03. 2021 ob  08: 21
Ja, ja pa rit te malo več boli. Pusti, pusti modu...
Fritla |  10 .03. 2021 ob  18: 15
21
Influencerka de sto cazzo.
Ta šjora pravi "verjamem da smo ustvarjeni tako da je moški z žensko, narava nas je naredila tako."
Ja šjora, narava nas pač naredi tako kot nas naredi in res ne vidim, kje je problem, če je nekdo gay.
Narava nas naredi bolj bele polti, bolj rjave polti, velike ali majhne, lahko tudi slepe, gluhe itd.
VSE TO JE NARAVNO GOSPA INFLUENCERKA !
Vi pa se samo repenčite po spletu s svojimi neunostmi in očitno je influencerstvo nova profesija poneumljanja ljudi.
Cazzimperio  |  10 .03. 2021 ob  16: 01
Ni ti treba se opravičevati ritopikom
Obala1 |  10 .03. 2021 ob  15: 34
44
Influencer? Vecje joske ali vecjo rit ter manj tekstila ki dajas na sebe imaš već sledilcev....mozgani? E to je pri njih dodatek ki ni tako pomemben...danes je lahko vsaka Mona infuencer
Area_51 |  10 .03. 2021 ob  15: 26
14
poleg tega da so te nazivi, influencerka itd. nevem kaj preprosto smešni za pop***t, ima čisto lepo mnenje in bi več takih videl naokoli. Petro poznam bežno in je zelo v redu punca, sem po eni strani vesel da je tako reagirala ker ta LGBT spam je povsod kamor greš in nismo vsi za to. Brezveze da reagira na zastonjsko sovraštvo. Te lgbt so taki drama queens da peče glava.
kokodek |  10 .03. 2021 ob  15: 06
26
bogi vsi, ki jim kao vplivneži krojijo življenje
hribi |  10 .03. 2021 ob  14: 09
Če si moderen nisi nujno imun na nenormalnost ali norost.
Pjero Panin |  10 .03. 2021 ob  13: 31
Internet je mukotrpna stvar,ne vidis cloveka na drugi strani in si lahko razlagas situacijo edino po tem kar si prebrau
Ištrijan |  10 .03. 2021 ob  13: 18
54
Influencerka?
Vplivnica?

Danes prvič zvedel o njenem obstoju!
vseved |  10 .03. 2021 ob  13: 12
27
Vplivnica!!!jQuery11230505185415064836_1615378224713? Ma kaj tej tisoči sledilcev res nimajo niti trohice lastne pameti ?
1