OBSTAJA VEČ RAZLIČNIH OBLIK: Preveri, v katero različico tipov spadaš ti

Trendi

Ženske prsi se zelo razlikujejo od dame do dame in še zdaleč jih ne gre kategorizirati samo v majhne ali velike. Pri izbiri oblikovalca ženskega atributa, ki se nahaja med vratom in popkom, je zelo pomembna tudi oblika dojk. Nedrček, ki dvigne in stisne vaš dekolte, poudari vaše 'balkone' in skriva, kaj se bohoti pod obleko, je namreč pomembno in pravzaprav najbolj intimno žensko oblačilo. Podjetje s spodnjim perilom Third Love je na srečo naredilo raziskavo in ugotovilo, da pri ženskah obstaja kar sedem različnih oblik prsi. Preveri, v katero različico tipov dojk spadaš in obenem ugotovi, kakšen nedrček ti najbolj ustreza in kakšne prsi so najbolj privlačne moškim.

1. Okrogle

Če se ti zdi, da so tvoje prsi enakomerno polne tako na zgornjem kot spodnjem delu, potem imaš okrogle prsi. Ženske s takim oprsjem ne potrebujejo posebnih oblik ali podloženih nedrčkov kot tudi ne oblazinjenih nedrčkov, ki pomagajo oblikovati prsi, saj je narava že sama poskrbela za vse.

2. Vzhod–zahod

Ali tvoji bradavički gravitirata vsaka v svojo smer? Če je tvoj odgovor pritrdilen, potem tvoji prijateljici sodita v kategorijo vzhod–zahod. In tudi, če bradavički nista usmerjeni v nasprotni smeri kompasa, samo oprsje pa gravitira stran od sredine prsnega koša, se prav tako lahko prištevaš v to kategorijo. Pri Third Love vsem ženskam s takim oprsjem svetujejo izbiro t-shirt nedrčka, saj izpopolni obliko in hkrati prsi potisne proti sredini.

3. Pristranske

Če je med tvojima prijateljicama ogromno prostora, potem sodita v skupino pristranskih prsi. Te so običajno malenkost bolj polne kot pri tipu vzhod–zahod in jim najbolj ustrezajo nedrčki, ki so ob strani malenkost podloženi, da jih potisnejo navzgor in navznoter. Popolno.

4. Vitke

Vitka oblika prsi je ožja na zgornjem delu in polnejša na spodnjem, so pa tudi bolj podolgovate kot široke. Dodaten dokaz, da imaš vitke prsi je tudi ta, da nosiš manjšo številko košarice. Za to obliko prsi ti pri Third Love svetujejo podložen nedrček, ki bo oprsje malenkost dvignil in jih naredil na videz večje.

5. Kapljice

Kapljičaste prsi so točno take, kot se imenujejo. So zaobljene in malenkost manj polne na zgornjem delu. Če tvoje prsi spadajo v to kategorijo, potem si velika srečnica, saj takim prsim pristajajo popolnoma vsi modeli nedrčkov.

6. Asimetrične

Morda boš presenečena, vendar pa večina žensk nima popolnoma identičnih prsi. Če je eno oprsje večje od drugega, potem sta tvoji prijateljici asimetrični. Navadno razlika v velikosti ni tako drastična in očitna, da bi morala dajati modrčke delati po meri. Običajno je povsem dovolj, če izbiraš nedrčke, iz katerih se da odstraniti blazinico.

7. Zvončaste

Zvončaste prsi se slišijo zelo podobno kot vitke, vendar pa so zvončaste običajno precej večje. Ko kupuješ nedrček, predvsem misli na oporo in se izogibaj balkonet nedrčkom, saj bodo prsi v njih preveč izpostavljene z vseh zornih kotov.

Torej, ko greš naslednjič v lov za nedrčki, si zapomni tri ključne stvari: Nič premajhnih ali praznih košaric, nič raztegnjenih ali 'zažrtih' naramnic, pomembno pa je tudi, da imaš vsaj toliko prostora pod nedrčkom, da lahko na hrbtni strani pod njega vstaviš dva prsta.

Kakšne ženske prsi pa naj bi bile najbolj privlačne moškim?

Študija, objavljena v znanstvenem časopisu Evolution and Human Behavior, ki je zajela 267 moških, je pokazala, da je moškim precej pomembnejša oblika dojk, in sicer v smislu čvrstosti, kot pa velikost.

Zakaj je čvrstost tako zelo pomembna za moške? Odgovor gre iskati v evoluciji. Moški namreč prsi podzavestno povezujejo z zakoni narave. Če so prsi čvrste, je ženska bolj zdrava in kot taka boljša izbira. Čvrstost prsi naj bi izkazovala plodnost, saj naj bi takšne prsi spominjale na mladosten videz. Če te niso čvrste, moški slutijo, da ženska ni zdrava.

Skozi prizmo morfologije torej moške najbolj privlačijo prsi srednje velikosti, najpomembnejši faktor pa je čvrstost tkiva, saj so moški praviloma izbrali čvrste prsi, postavljene visoko na prsnem košu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija