OBTOŽBE O SODELOVANJU KOPRSKIH KRIMINALISTOV S KRIMINALNIMI ZDRUŽBAMI SE NISO POTRDILE: Je šlo za maščevanje?

Kronika

Septembra letos so na koprski policijski upravi (PU Koper) uvedli notranjevarnostni postopek, ker so prejeli prijavo, da naj bi njihovi kriminalisti sodelovali s člani kriminalnih združb. Prijavo so prejeli tudi na Specializiranem državnem tožilstvu. Vpleten naj bi bil sam šef koprskih kriminalistov Dean Jurič, ki so ga med drugim povezovali z zloglasnim Kavaškim klanom. Za portal 24ur so na policiji povedali, da se sumi glede kriminalnega delovanja koprskih kriminalistov niso potrdili.

Dean Jurič

Koprskim kriminalistom so v prijavi očitali sodelovanje s člani kriminalnih združb, krajo in preprodajo mamil, sprejemanje podkupnin in izdajanje zaupnih podatkov. A kot je za medije povedal predstavnik policije za odnose z javnostmi Drago Menegalija, se sumi niso potrdili. Se pa pri policiji zavedajo, da so posamezne prijave zoper policiste lahko tudi zlonamerne oziroma gre za preprosto maščevanje. Prijavo sta namreč podala osumljenca, ki sta trenutno priprta zaradi kaznivih dejanj povezanih z mamili.

Niti se tokrat ni zgodilo prvič, da so bili koprski kriminalisti tarča hudih obtožb. Vendar se do sedaj obtožbe še nikoli niso potrdile.

Potekal je tudi predkazenski postopek, ki ga je vodilo Specializirano državno tožilstvo, vendar niti oni navedb iz prijave niso potrdili, zato je bil postopek zaključen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  02 .12. 2022 ob  19: 07
10
Stavim, da ni nihče ugotavljal izvora njihovega premoženja... Ker itak imajo take plače, da si lahko privoščijo tudi nepremičnine v milionskih zneskih.... Ampak vse v redu in po predpisih....
Martin Kacur |  02 .12. 2022 ob  13: 55
Itak
Miura |  02 .12. 2022 ob  13: 26
Ulične debate in natolcevanja posameznih "poznavalcev" zadeve ....
Prč |  02 .12. 2022 ob  09: 18
21
Vrana vrani ne izkljuje oči.