OD DANES DALJE PO OBIČAJNEM URNIKU: Tudi vstop v prostore občinskih uprav Istre brez pogoja PCT

Koper

Z današnjim dnem je preverjanje pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT) obvezno le še v zdravstvu, socialnem varstvu in zaporih. Tega pogoja tako ni več treba izpolnjevati niti ob vstopu v prostore občinskih uprav vseh štirih istrskih občin, kjer pa je še vedno treba spoštovati pravila razkuževanja, uporabe zaščitnih mask in ohranjanja varnostne razdalje. Ta ukrep velja tako za zaposlene kot za stranke in druge obiskovalce.

Štiri občine Slovenske Istre so svoje delovanje prilagajale aktualnim epidemiološkim razmeram. Od danes dalje tako poteka delovanje občinskih uprav po običajnem urniku, kar velja tako za Glavne pisarne (vložišča) kot tudi uradne ure za sprejem strank. Istrski župani kljub temu pozivajo svoje občane, naj vloge in drugo dokumentacijo v največji meri urejajo po pošti ali elektronski pošti in po telefonu ter tako še naprej pripomorejo k zaščiti sebe in zaposlenih v občinski upravi.

Brezplačni hitri testi le še za nujne dejavnosti

Vlada RS je z današnjim dnem ukinila preverjanje pogoja PCT in brezplačno presejalno testiranje HAG ter samotestiranje. Izjema so kritične dejavnosti, v katerih ostaja pogoj PCT obvezen, država bo zanje še naprej omogočala tudi brezplačno hitro testiranje. Država je poleg tega odpravila tudi ukrep, s katerim je omejila zbiranje, druženje, izvajanje javnih prireditev in shodov.

V veljavi še naprej ostajajo ukrepi razkuževanja, ohranjanja varnostne razdalje, uporabe zaščitnih mask v zaprtih prostorih in šolah ter na javnih krajih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija