OD GROŽENJ Z MOTORNO ŽAGO DO UDARCA: Začelo se je v lokalu, eskaliralo pa na koprski policijski postaji

Kronika

Sinoči ob 21.57 so imeli policisti v Kopru v postopku štiri osebe, ki so se pripeljale na Policijsko postajo (PP) Koper. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je 36-letnik pred tem v enem od koprskih lokalov sprl s tremi moškimi, nakar jim je zagrozil z motorno žago, ki je bila tudi najdena v vozilu.

Fotografija je simbolična.

Drug za drugim so s kraja odpeljali, zatem pa vsi prišli na PP Koper, kjer so se naprej prepirali, zatem je 34-letnik 36-letnika udaril. Policisti so jih naposled pomirili, 34-letniku pa je bil izdan plačilni nalog.

36-letniku so motorno žago zasegli, poleg tega mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,78 mg/l. Ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu zasegli vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog in kazenska ovadba za grožnjo.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 99 klicev. Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo, s področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali osem nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 15.44 so policiste z ene od koprskih prodajaln obvestili, da so moškega zalotili pri tatvini. Na kraju so policisti prijeli 44-letnika, ki ima razpisan ukrep privedba na sodišče. Po zaključenih vseh postopkih so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil zakona o zasebnem varovanju, ker ni upošteval ukrepov varnostnika in se je pri tem upiral. Sledi mu kazenska ovadba zaradi tatvine, nazadnje so ga privedli na sodišče.

V Kopru so ob 18. uri ustavili 46-letno voznico osebnega avtomobila, pri kateri je bil hitri test za droge pozitiven na kokain in opijate, odrejen in opravljen je bil strokovni pregled v ZD Koper. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.30 so na Ravbarkomandi ustavili osebni avtomobil Toyota corolla, ki ga je vozil 27-letni državljan Rusije z urejenim prebivanjem v Franciji. V vozilu je bilo šest državljanov Rusije (prosilci za mednarodno zaščito). Vsi postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija