OD POROČENEGA MOŠKEGA DO TEKAŠKE PRVAKINJE: "Siân sem že skoraj 18 mesecev in življenje je čudovito" (FOTO, VIDEO)

Svet

Na nedavni britanski izvedbi mednarodnega maratona Parkrun je 43-letna Siân Longthorpe dosegla izjemen uspeh. S časom 18 minut in treh sekund je postavila nov rekord, premagala pa je tudi favoritko Deb Roberts, ki je zasedla drugo mesto. Vendar pa je zgodba Siân posebna, saj je pred štirimi leti še živela kot poročen moški z otroki.

Potem, ko se je odločila za spremembo spola se je Siân aktivno udeleževala maratonov in vedno dosegala vrhunske rezultate. Postala je prepoznavna tekačica v Veliki Britaniji ter ambasadorka priznane znamke športnih copat Asics. V intervjuju za revijo, ki se osredotoča na ženski tek, je Siân delila svojo zgodbo, vključno z razlogi in potekom svoje spremembe spola.

Daily Mail poroča, da je Siân od nekdaj čutila, da je ženska, vendar je te občutke zatirala, se poročila z žensko in imela otroke. Šele po koncu zakona je našla pogum za soočenje s svojo pravo identiteto. "Siân sem že skoraj 18 mesecev in življenje je čudovito. Seveda so se pojavile težave, vendar je na splošno veliko bolje, kot sem pričakovala, in za to sem izjemno hvaležna," je povedala Siân.

Vendar pa ta zgodba o uspehu in tekaških dosežkih izziva mnoge rekreativne športnice. Fiona McAnena, članica skupine Fair Play for Women, dejstvu, da si nekdo z biološko moškim telesom prisvoji ženski rekord, nasprotuje. Po njenem mnenju bi morale med seboj tekmovati le biološke ženske, saj bi sicer vsa prva mesta zasedli moški.

Organizatorji Parkruna pa menijo, da njihova vizija, ki temelji na zabavi in ozaveščanju o pomembnosti gibanja, ne zahteva ločevanja v dosežkih med 'pravimi' in 'nepravimi' ženskami. Prav tako menijo, da bi bilo nepotrebno in nepraktično zahtevati od udeležencev, da ob registraciji dokazujejo svoj spol.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  06 .06. 2023 ob  15: 15
In ta portal prodanih riti podpiravin promovira to škifeco!
manemebasat |  05 .06. 2023 ob  13: 10
Bullshit!
Imperio  |  05 .06. 2023 ob  09: 13
Nič ni tu kaj lepega v tem. Komu pa reklamo delate.

Učna ura o spolnosti v 5 minutah.
Če maš lulka si moški
Če imaš češpljico si ženska
Konec pouka.

Ištrijan |  04 .06. 2023 ob  18: 47
12
Fiona McAnena, članica skupine Fair Play for Women IMA PRAV!