ODLOČITEV VOLILNE KOMISIJE BO ZNANA DO POLNOČI: "Gre za vrsto domnevnih kršitev" (VIDEO)

Koper

Kot je ob televizijskem vklopu ob 22. uri pojasnil predsednik koprske volilne komisije Miloš Senčur, je komisija na dobri poti, da svoje delo danes zaključi. Pravzaprav imajo časa do polnoči, je pa predsednik priznal, da so do sedaj prečesali "šele" prvi, Popovičev ugovor.

Domnevne nepravilnosti se nanašajo na 16 volišč, za zdaj pa napak pri štetju niso zaznali.

Na vprašanje, zakaj seje niso izpeljali že prej, če so lahko pričakovali tako dolgotrajno zasedanje, je predsednik odgovoril, da so bili ugovori oddani pozno, tudi komisija pa se je morala na sejo pripraviti. "Želeli bi, da je naša odločitev pretehtana in da stoji," je dodal.

Senčur je sicer prvič pred novinarje stopil malo po 20. uri in pojasnil, da odločitev komisije še ni znana, saj OVK še preverja utemeljenost navedb "in ko bo prišla do konca, bo tudi lahko sprejela odločitev, ki bo nedvoumna".

Navedbe o domnevnih nepravilnostih se nanašajo na 16 različnih volišč. Ponekod gre za domneve, da je volilni odbor napačno prešteval tako prejete kot oddane glasovnice, zato je moral OVK v sodelovanju s predsednikom volilnega odbora ponovno prešteti vpisane v volilni imenik, tiste, ki so glasovali, ter število glasov in glasovnic, ki jih je prejel posamezni kandidat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Night |  06 .12. 2018 ob  23: 32
14
Kaj tej ljudje nimajo družin doma? 8 ur morajo tam sedet za sprejet odločitev, katera jim je bila naročena še preden so vstopili v prostor.
Impi |  06 .12. 2018 ob  22: 41
33
Na posameznem volišču je povprečno recimo glasovalo 500 volivcev... To ni količina pri kateri bi se kar napake dogajale.
VSAKO glasovnico pregleda več ljudi in jo opredeli k kateremu kandidatu spada. Ko se vse skupaj sešteje SOVPADA z številom v volilnem imeniku. Ne verjamem ,da bi prišlo tu do napak. Sem pa v dvomih glede predčasnih volitev tam pa so lažje mešetarili.