ODPRTI KLUBI POVSOD, RAZEN NA OBALI, PRI NAS SE NIMA KAJ ODPRETI: Kje bodo poleti žurali mladi?

Koper

V Sloveniji se milijo ukrepi sprejeti zaradi preprečevanja širjenja okužb s covidom-19. Med novelami, ki jih je vlada sprejela je tudi možnost ponovnega obratovanja nočnih klubov in diskotek. Ta novela se sicer Obale ravno ne tiče, saj pri nas nočnih klubov že kar nekaj časa ni več.

Nedavno so zaprli še zadnji nočni klub na Obali. Številni se nostalgično spominjajo Cluba Tivoli, Alaye, Shota pri Belvederju, diska Planet Tuš ter znane Ambasade Gavioli. Po besedah Daniela Škerjanca, predstavnika Civilne iniciative Save Ambasada Gavioli (SAG) so slednji bili edini kazalci nočnega življenja na slovenski obali. "Danes kluba, v pravem pomenu in po pravi definiciji ni, so pa določeni lokali, ki obratujejo po noči. Odprtja le-teh pa ni za pričakovati v kratkem zaradi ukrepov. Po mojih informacijah ne bodo šli s polno paro v to, so zelo previdni. Pri nas zaradi ukrepov noben klub ne more normalno obratovati, v tujini, če nekdo želi plesati, pa se mu ni treba bati varnostne razdalje, ni mu treba imeti maske na obrazu, testa, potrdil, klubi so dobesedno nabiti."

Spominja se časov, ko je 'clubbing' kultura še vedno bila živa: "Takrat so obstajali Shoto, Tivoli, Alaya, če ste želeli plesati, ste šli v Ambasado Gavioli – tam ni bila poanta piti alkohol, temveč plesati, se zabati. Obstajal je Disco Planet Tuš Koper, ki je predvajal balkansko glasbo – tja so mladi šli pit."

Sprostitve, ki jih je vlada napovedala niso rešile problma nočnega življenja mladih, saj je "še vedno problem na lokalnem nivoju. Po novem se tudi v Portorožu mladi ne bodo mogli zvečer družiti, podobno kot v Izoli. Oblast kljub temu, da ni klubov prepoveduje druženje mladih. Protokolarne zadeve predstavlja kot dogajanje, kot program za zabavo in mlade. Vidimo splošno diskriminacijo mladih," pravi Škerjanc

Torej kam bodo mladi z Obale šli plesat?

Sogovorec izpostavlja, da bo poleg EXIT festivala v Novem Sadu v Srbiji, ki bo pravzaprav edini množični festival v tem delu Evrope, Hrvaška postala idealna destinacija za mlade iz Slovenije. Na Hrvaškem je za pričakovati, da bo s prvim julijem konec vseh "nesmiselnih" ukrepov.

Pri tem pa težavo predstavlja prevoz do Hrvaške, še posebej ponoči. Mladi bodo morali potovati z osebnim avtom, kar je lahko zelo nevarno, še posebej, če bodo vozniki med žuranjem tudi kaj popili.

Medtem, ko je pri nas klubska scena mrtva, slovenska DJ-ka Brina Knauss v ZDA predvaja glasbo brez ovir.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  23 .06. 2021 ob  14: 02
10
"V Gavioliju ni bila poanta piti alkohol"jQuery112309614706864708948_1624449737509? Aja, tam sploh ni bilo pijače, samo voda, pa še to samo na WC-ju .........le komu naklada pravljice?
ManofSteel |  23 .06. 2021 ob  13: 55
Škerjanček dej mi lepo obrazloži kje točno so diskoteke odprte kjer ne rabiš mask, dokazila za prebolelost oz. preceplenostjQuery112309636443678247586_1624449082758?? Kaj ta mulc misli, da smo vsi v na tej obali skurjeni in nerazgledani???? Kaj to sodiš po svoji mušteriji???!!!hahahahahaha loser idi delat kaj pametnega, da ti nau neumnosti hodile po glavi. Kar se pa tiče prireditev...imamo veliko travnatih površin za omenjene prireditve, če se že morate zadevat...Koštabona je dala dušo za take kot si ti...."umetnike" hahahahaahahaha
vseved |  23 .06. 2021 ob  12: 15
Daniel Škerjanc, predlagam, da z svinjami ki smetijo po obali prirediš žurko na deponiji komunalnih odpadkov.
max |  23 .06. 2021 ob  12: 01
škerjanc za ministra za zabavo.
mrduck |  23 .06. 2021 ob  11: 51
Copi in karting bosta ponudila vrhunsko zabavo kot je se ni bilo. Arhitekturno bodo presegli delo Giannia Gaviolia in ponudili zavavo, ki bo upgrade in se boljsa zabava mrtvega nocnega zivljenja, ki bo se boljsa od ponudbe diskoteke Gavioli, kjer se no trlo obiskovalcev se bolj kot v Gavioliju. Cez par let pa brisi kuci propala zabavaxkot je Izola se ni videla ????????????????????