ODVETNIK ZA LOČITVE RAZKRIVA: Dva glavna razloga za konec zakona (VIDEO)

Trendi

Forbes navaja, da je večja verjetnost za ločitev, če ste bili že večkrat poročeni. Statistike kažejo, da se 43 odstotkov prvih zakonov konča z ločitvijo, medtem ko je ta odstotek pri drugem (60 odstotkov) in tretjem zakonu (73 odstotkov) precej višji. Newyorški odvetnik za ločitve James Sexton je pred kratkim razkril dva najpogostejša razloga, zakaj se pari odločijo za ločitev.

Sexton je nedavno sodeloval v podcastu Stevena Bartletta 'The Diary Of A CEO' in povedal, da imajo ženske in moški zelo različne intimne potrebe. "Moški običajno želijo več seksa, ženske pa želijo bolj kakovosten seks. Moški so osredotočeni na količino, zato je pornografija bolj priljubljena pri moških kot pri ženskah." Poleg tega je dejal, da bi se morali pari bolj posvetiti drug drugemu. Moški lahko bolje izražajo svoja čustva in svojim partnerkam pokažejo, kako globoko jih ljubijo, s pisanjem ljubezenskih pisem.

Sexton je tudi izjavil, da sta dva najpogostejša razloga za ločitev nezvestoba in denar. Povedal je, da mnogi ločitev pripisujejo nezvestobi, kar je po njegovem mnenju preveč poenostavljeno. Namreč razlike med parom so tiste, ki običajno vodijo do nezvestobe. Obenem je dejal, da lahko denar vpliva na razmerje, saj se vse vrti okrog kontrole. "Denar je povezan s priložnostmi, varnostjo, z mnogimi stvarmi, vendar v resnici ni povezan z denarjem," je pojasnil Sexton. "Denar je samo valuta, s katero trgujemo, ki pa v sebi nosi veliko zapletenih stvari. Ljudje so neiskreni do sebe in do denarja."

Lani pa je Sexton nastopil v podcastu Lexa Fridmana in razložil pogoste težave v zvezi s predporočno pogodbo, ki je namenjena temu, da vsak od (bodočih) zakoncev zaščititi svoje premoženje in svoj finančni položaj v primeru ločitve. Med drugim je rekel, da je dodajanje zahtev glede zvestobe, napaka. "Vem, da je namen odvračanje osebe od varanja. Toda vse, kar (zahteve glede zvestobe) dejansko naredijo, je, da ustvarijo zanimiv pravni boj za odvetnike. Kot, kako dokažete, da so varali ali ne? Je čustvena afera afera? Je oralni seks varanje? In mimogrede - kako to dokažete?"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija