ODZIV MOK NA ODLOČITEV USTAVNEGA SODIŠČA: Napovedujejo, da bo ista zadeva še enkrat na dnevnem redu

Koper

Kot smo že poročali, je ustavno sodišče danes sporočilo, da je zavrglo zahtevo Mestne občine Koper za razveljavitev referenduma o Odloku o razveljavitvi Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za ureditev Centralnega parka Koper. Na Mestni občini Koper (MOK) navajajo, da so bili s strani sodišča obveščeni o njihovi odločitvi. Ustavno sodišče po njihovo namreč ni pristojno presojati zahteve za razpis že v fazi zbiranja podpisov. Kot izhaja iz sklepa, lahko o tem presojajo šele po tem, ko se zaključi rok za zbiranje podpisov, še zatrjujejo na Mestni občini Koper. 

Kot pojasnjujejo, je MOK pobudo za presojo ustavnosti in zakonitosti referendumske pobude podala "v pričakovanju, da bo do dneva odločanja pobudnik že uspel zbrati potrebno število podpisov in da bo tako čimprej znana usoda referenduma".

"Nekoliko smo presenečeni, da ima s tem takšne težave in da še ni uspel izkoristiti niti podaljšanega roka, ki jim ga je za zbiranje podpisov omogočil župan," navajajo.

"Obžalujemo, da bo imelo ustavno sodišče v primeru, da pobudnik vendarle zbere dovolj podpisov, isto zadevo še enkrat na dnevnem redu, se pa tej odločitvi ne bo mogoče izogniti, saj ni dopustno, da bi občanke in občani glasovali o potencialno neustavnem in nezakonitem odloku," so še pojasnili na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  02 .02. 2021 ob  20: 32
26
No, mogoče pa le ni v Kopru toliko neumnih ljudi, da bi podpirali Popovičeve škodljive ideje. Še je upanje v našem mestu.