OPICA UBILA 10-LETNEGA DEČKA: S kremplji zarezala v trebuh in mu iztrgala črevesje

Kronika

Med napadom opičje tolpe je ena izmed opic desetletnemu dečku iztrgala črevesje, zaradi česar je še pred prihodom v bolnišnico podlegel poškodbam. Tragični dogodek se je zgodil blizu templja v Indiji, medtem ko so se otroci brezskrbno igrali. Gre za že tretji napad opic na prebivalce te vasi v zgolj enem tednu.

Indijska policija je sporočila, da je desetletnega dečka, ki je bil identificiran kot Dipak Thakor, v torek ubila "zloglasna tolpa" opic, medtem ko so se on in njegovi prijatelji igrali blizu templja v Salkiju, majhni vasici v zahodni državi Gujarat. Ena izmed opic mu je v napadu s kremplji zarezala v trebuh in mu iztrgala črevesje. Čeprav so ga odpeljali v bolnišnico, je tragično umrl, še preden so ga zdravniki lahko oskrbeli.

Lokalne oblasti poskušajo že nekaj časa ujeti opice ubijalke, a neuspešno. Gre za veliko skupino opic, vključno s štirimi odraslimi, ki so vpletene v napade, čeprav langurji običajno niso agresivni. Vendar pa strokovnjaki ugotavljajo, da lahko skupine samcev postanejo napadalne, ker se prevlada posamezne opice znotraj skupine doseže prav z agresivnostjo in uspehom v parjenju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  16 .11. 2023 ob  15: 06
Tragicno umrl?