OPTIMIZIRANJE SPOLNE IZKUŠNJE: Kaj storiti pred in po 'skoku med rjuhe'

Trendi

Vedenje pred in po spolnem odnosu ima pomemben vpliv na vaše spolno zdravje in užitek. Čeprav se morda sliši preprosto, so nekatere navade, ki jih vzdržujete, odločilne za vaše dobro počutje in zadovoljstvo. Tukaj je nekaj nasvetov, kako optimizirati spolno izkušnjo.

Uriniranje

Nekateri morda verjamejo, da je uriniranje po seksu ključno za preprečevanje okužb urinarnega trakta. Vendar pa je to mnenje precej napačno. Dr. Jennifer Bump pojasnjuje, da uriniranje po spolnem odnosu ne bo bistveno vplivalo na morebitno okužbo urinarnega trakta. Čeprav ženske z izločanjem urina naravno odplaknejo bakterije iz sečnice, pa ni potrebno hiteti na stranišče na malo potrebo. Torej, namesto da se osredotočite na to, raje ostanite v postelji, uživajte v trenutku ali si privoščite crkljanje.

Alkohol

Prekomerno uživanje alkohola lahko vpliva na vaše spolno doživetje. Študija iz univerze Missouri-St. Louis je pokazala, da je 11 odstotkov ljudi, ki so pred seksom zaužili alkohol, poročalo o težavah pri doseganju orgazma. Alkohol namreč zavira dele živčnega sistema, ki so ključni za spolno vzburjenje in vrhunec. Zato je priporočljivo, da se držite zmernega uživanja alkohola, če želite maksimirati svoj užitek.

Položaj

Položaj, v katerem ležite po seksu, lahko vpliva na zanositev. Dvignjena medenica pomaga spermijem, da lažje dosežejo maternični vrat. Če želite povečati možnosti za zanositev, premislite o tem položaju. A pomembno je razumeti, da položaj ne bo samodejno povečal verjetnosti zanositve. Zanositev je kompleksen proces, ki vključuje številne dejavnike.

Higiena

Pred spolnim odnosom je priporočljivo poskrbeti za ustrezno higieno, zlasti če penis ni obrezan. V tem primeru je pomembno temeljito umivanje pod kožico spolnega uda, saj se tam lahko zadržujejo bakterije, ki povzročajo okužbe sečil. Za udobje v odnosu je važno, da se s partnerjem o teh zadevah odprto pogovarjata.

Prehrana

Prehrana lahko vpliva na seks. Izogibajte se težki hrani, ki zna povzročiti težave med spolno aktivnostjo. Priporočljivo se je izogniti obilnim obrokom z veliko vlakninami, kot so na primer stročnice. Če želite ohraniti prijetno izkušnjo, se tem jedem izogibajte vsaj uro ali dve pred vročo akcijo. Raje izberite živila, ki dvignejo raven serotonina, kot je čokolada, ki lahko prispevajo k boljšemu razpoloženju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija