OSKRUNILI ENO OD SEDMIH ČUDES SVETA: Preluknjala Kitajski zid in skozi speljala makadamsko cesto (VIDEO)

Svet

Na Kitajskem so v ponedeljek pridržali delavca, ki sta v provinci Shanxi z bagrom izdolbla luknjo v Kitajskem zidu. Med zaslišanjem sta osumljenca policistom povedala, da sta znameniti, več kot 8000 kilometrov dolgi zid preluknjala, da bi si skrajšala pot, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju javne kitajske televizije CCTV sta osumljenca na zidu, zgrajenem med tretjim stoletjem pred našim štetjem in 17. stoletjem, povzročila nepopravljivo škodo. Sodeč po posnetkih televizije CCTV so osumljenca, ki sta skozi zid speljala makadamsko cesto, pridržali in ju preiskujejo. 38-letni moški in 55-letna ženska sta sicer delala v bližini odseka zidu, ki sta ga poškodovala.

Kitajske oblasti so o poškodbi znamenitega zidu po poročanju britanskega BBC obvestili 24. avgusta.

Poškodovani del zidu so zgradili v času dinastije Ming med 14. in 17. stoletjem. Kitajski zid sicer ni bil poškodovan prvič. V zadnjih letih predvsem na podeželju beležijo podobne dogodke, poroča BBC.

Leta 2016 je kitajski časnik Beijing Times pisal, da je 30 odstotkov Kitajskega zidu že popolnoma izginilo, samo osem odstotkov je dobro ohranjenega.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija