OTROCI SE VRAČAJO NA ŠOLSKE POTI: "Poskrbimo, da bodo varni v prometu vse leto in ne le prve šolske dni" (FOTO)

Piran

Avto-moto društvo "Pinko Tomažič" Piran si vse od leta 1954 prizadeva za varnost v prometu in sodeluje v različnih preventivnih akcijah v cestnem prometu. Pred pričetkom novega šolskega leta je v sodelovanju z Avto-moto zvezo Slovenije izvedel preventivno akcijo za varnost otrok "Še 365 dni", ki je namenjena ozaveščanju voznikov in vseh udeležencev v prometu, da se otroci vračajo na šolske poti.

Maskoti AMZS Anja in Marko sta danes med 10. in 11. uro dopoldan pred osnovno šolo Sečovlje voznike ter ostale udeležence opozarjala, da se šolarji že jutri spet vračajo na šolske poti in da morajo vozniki na otroke na cestah paziti vse leto. 

"Glede na dostopne podatke lahko ugotovimo, da so šolske poti v Sloveniji dobro urejene in da je hudih prometnih nesreč z udeleženimi mladimi zelo malo, kar nas izredno veseli. A to ne pomeni, da za prometno varnost najmlajših udeležencev v prometu ni treba skrbeti," je ob začetku kampanje povedal generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije mag. Jure Kostanjšek in ob tem dodal: "Predvsem z lastnim zgledom jih naučimo pravilnega obnašanja v prometu, še posebej tiste, ki prvič stopajo na šolske poti in še ne poznajo vseh nevarnosti vsakdanjega prometa. Z novim šolskim letom se začnejo tudi različne prostočasne dejavnosti, ki potekajo predvsem v popoldanskem času, zato moramo biti kot vozniki pozorni ne le v času prihoda ali odhoda otrok v/iz šole, ampak vselej, ko smo za volanom."

Tudi letos AMZS z maskotama Anjo in Markom prisostvuje na 14 lokacijah, kjer udeležence v prometu opozarjajo na bližajoče se novo šolsko leto. Preventivna akcija se je pričela v petek, 27. avgusta, zaključila pa se bo jutri, na prvi šolski dan

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  01 .09. 2023 ob  06: 43
Previdno na cesti!

Otroci se vračajo v šolo