OVADBO ZOPER MARIBORSKEGA ŽUPANA ZARADI INCIDENTA Z MLADOLETNIKOM ZAVRGLI: Kakšno nalogo je moral izpolniti?

Kronika

Okrožno državno tožilstvo v Mariboru je ovadbo zoper mariborskega župana Sašo Arsenoviča zaradi incidenta z mladoletnikom zavrglo. To je storilo potem, ko je ovadeni izpolnil določeno nalogo, so pojasnili na tožilstvu.

Fotografije s kraja, ki jih je na svojem Twitter profilu po dogodku objavil Bojan Požar.

Starši mladoletnika so vložili kazensko ovadbo zoper Arsenoviča zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, ker naj bi aprila pri teniških igriščih zagrabil za vrat njunega sina. Župan pa je trdil, da ga je samo zgrabil za roko, ker je najstnik v skupini povzročal škodo na javni lastnini, po opozorilu pa bil žaljiv in ni želel odnehati.

Vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič je danes pojasnil, da je tožilstvo na podlagi soglasja oškodovanca oz. njegovega zakonitega zastopnika izpeljalo zoper osumljenca postopek odložitve kazenskega pregona, in sicer zaradi kaznivega dejanja groženj, storjenega z grdim ravnanjem.

"V tem postopku mu je državno tožilstvo naložilo izpolnitev ene izmed nalog, predvidenih v zakonu o kazenskem postopku. Osumljenec je nalogo izpolnil, zato je bila ovadba zoper njega zavržena," je navedel.

Kakšna točno je bila ta naloga, ni znano. Tudi župan je ne razkriva.

V skladu z zakonom o kazenskem postopku sme državni tožilec s soglasjem oškodovanca odložiti kazenski pregon, če je osumljenec pripravljen izpolniti določene naloge, s katerimi se zmanjšajo ali odpravijo škodljive posledice kaznivega dejanja. Te naloge so lahko odprava ali poravnava škode, plačilo določenega prispevka v korist javne ustanove ali v pomoč žrtvam, oprava dela v splošno korist, poravnava preživninske obveznosti, zdravljenje v ustreznem zdravstvenem zavodu, obiskovanje ustrezne psihološke ali druge posvetovalnice ali upoštevanje izrečene prepovedi približevanja oškodovancu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija