PA JE REKEL PLENKOVIĆ, DA NE BO VELIKEGA ŽURA, NA SOČERGI FEŠTA: Kaj pripravljajo domačini?

Istra

Hrvaški premier Andrej Plenković je pred dnevi sicer dejal, da Hrvaška ob vstopu v schengensko območje ne bo delala "velikega žura" in da bodo dogodek obeležili simbolično oziroma z obiskom predsednice Evropske komisije Ursule vod der Leyen. Za obmejne prebivalce pa to očitno ni tako nepomemben dogodek. Namesto na glavnem trgu v Buzetu bodo tamkajšnji domačini v novo leto skočili na mejnem prehodu Požane oziroma Sočerga. Praznovanje se bo začelo ob 22.00. Za glasbo bo skrbel Ko-Ra band, istrski vinarji pa bodo brezplačno ponudili malvazijo, njihov teran, bisko in medico.

Kot je za medije povedal župan Buzeta Damir Kajin, bodo veseli, če se jim bo na mejnem prehodu Sočerga pridružilo veliko domačinov. Opolnoči bodo nazdravili z buzetsko penino, nato pa bodo simbolično prečkali mejo in prišli na slovensko stran, kjer jih bodo pričakali domačini iz Slovenije. "Na ta način bomo eni in drugi vstopili v novo leto 2023 in v nek povsem nov čas," je napovedal Kajin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bella |  28 .12. 2022 ob  22: 49
27
Vsi na Sočergo-Požane!
Velik praznik za vse, ki sanjamo o Istri brez mej, kreganja in zavisti! Skupaj naprej v nove projekte, v gradnjo bodocnosti, da naredimo Istro NAJREGIJO v svetu!
Šperjo |  28 .12. 2022 ob  20: 19
21
Bravo
bravo
bravo
!!!!!
son prav zadovoljen !
Ištrijan |  28 .12. 2022 ob  18: 29
25
ZDRUŽENA ISTRA