PAHOR NAGOVORIL DRŽAVLJANE: "Zdaj je čas, da strnemo vrste" (VIDEO)

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor je zvečer na Televiziji Slovenija nagovoril državljane. Kot je poudaril v govoru, v krizi skupnost strne vrste. "Zdaj je tak čas. Bodimo pogumni in odločni, a strpni in potrpežljivi. To je zlasti pomembno za politiko, ki naj si iskreno prizadeva za medsebojno spoštovanje in sodelovanje," je dodal predsednik.

Predsednik se je na državljane obrnil ob današnji razglasitvi epidemije novega koronavirusa. Kot ugotavlja, v drugo že vemo, da smo se skupaj sposobni uspešno spopasti z njim. "Prej ali slej ga bomo tudi obvladali, o tem ni dvoma," je prepričan, četudi priznava, da je do tja verjetno zelo težka pot.

A prehodili jo bomo skupaj, je navedel in dodal, da je zdaj solidarnost dobesedno življenjskega pomena.

Ob tem je dodal, da ga kljub skrbem prevzema ponos. "Kot vaš predsednik občudujem vašo mirnost in razsodnost, srčnost, vašo človečnost. Te noben virus ne more premagati. Zato vem, da bomo skupaj zmagali," je povedal predsednik.

Nagovor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja državljankam in državljanom ob razglasitvi...

Objavil/a Borut Pahor dne Ponedeljek, 19. oktober 2020

Poudaril je še, da imajo prebivalci različna mnenja o virusu in tem, kako ga premagati. "A virus napada brez izjeme, ne glede na to, kaj si kdo misli o njem," je povedal Pahor.

Pozval je predvsem k skrbi za ranljive, nanje pa mora v času zdravstvene krize in njenih gospodarskih in socialnih posledic paziti tudi država, je še dodal. "V takih težkih časih moramo skrbno krepiti vrednoti pravičnosti in enakosti," je dejal državljanom.

Predsednik pa je v nagovoru izrazil tudi hvaležnost vsem, ki tvegajo svoje zdravje za zdravje in kolikor toliko normalno življenje drugih. Pozval je, da tudi zavoljo njih dosledno spoštujemo navodila in priporočila pristojnih.

Nagovor si lahko ogledate na tej povezavi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .10. 2020 ob  09: 19
tvoj ponos , tvoje lažne vrednote so žalitev
Zarja |  20 .10. 2020 ob  08: 08
E Pahor, ti si že zdavnaj strnil vrsto, ko si podpisal pogodbo z hudičem.
Obala1 |  19 .10. 2020 ob  21: 19
E Borut, Borut ...za tebe je celo Barbika kot Einstein