PAHOR V ŠEMPETRSKI BOLNIŠNICI: Upa, da se bodo razmere glede epidemije uredile do konca junija (FOTO)

Goriška

Goriško je danes obiskal predsednik republike Borut Pahor. V izjavi po pogovorih v šempetrski bolnišnici je izrazil upanje, da se bodo razmere v zvezi z epidemijo uredile do konca junija in da bo tako možno skupno praznovanje 30. obletnice osamosvojitve.

Pred tem je Pahor v Novi Gorici obiskal osnovno šolo za otroke s posebnimi potrebami Kozara in tamkajšnji dom upokojencev, kasneje pa še Dom starejših občanov v Ajdovščini.

"Po dolgem času sem ponovno obiskal šolo in dom za starejše, ob tem so me prevzeli občutki sreče. To želim videti kot neko znamenje boljšega časa, v katerem bomo dokončno premagali to bolezen, se posvetili problemom, ki jih je pustila za seboj, se posvetili okrevanju in upam, da bomo morda že skupaj vsi enotno praznovali konec junija trideseto obletnico ustanovitve naše samostojne države," je dejal Pahor.

Borut Pahor in župan Nove Gorice Klemen Miklavič

Poudaril je, da se bo, takoj ko bo prišel na vrsto, cepil proti covidu-19 in to s tistim cepivom, ki mu ga bodo predlagali in bo na voljo v Sloveniji.

Omenil je tudi, da se je v sredo srečal z nadškofom Stanislavom Zoretom, s katerim sta govorila o tem, kako bi se poklonili umrlim, ki so zboleli in umrli zaradi covida-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija