PAPEŽ FRANČIŠEK SE "PRIPRAVLJA NA STAROST": Poskrbel je za svoj grob

Svet

Papež Frančišek je v intervjuju za mehiško televizijo N+ razkril, da je dal v rimski baziliki Marije Snežne pripraviti svoj grob. Kot je pojasnil, si želi biti tam pokopan zaradi velike pobožnosti, ki jo čuti do podobe blažene device Marije. Obenem si želi tudi poenostaviti papeški pogrebni obred, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Frančišek, ki bo v nedeljo praznoval 87. rojstni dan, je glede svoje odločitve dejal, da se je treba pripraviti na starost in omejitve, ki jih ta prinaša. Zatrdil je, da kljub zdravstvenim težavam, ki so ga pestile letos, ni nikoli razmišljal o odstopu.

Ob tem je prvi mož katoliške cerkve tudi potrdil, da je od novoizvoljenega argentinskega predsednika Javierja Mileija prejel povabilo na obisk v Argentino, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Med volilno kampanjo je sicer skrajni desničar Milei izjavil, da ima "papež afiniteto do morilskih komunistov". Označil ga je za predstavnika zla na zemlji in pozval k prekinitvi diplomatskih stikov s Svetim sedežem, dokler bo v Cerkvi, kot je dejal, prevladoval totalitarni duh.

"Kar je bilo izrečeno med volilno kampanjo, gre na stranski tir," je kljub temu v intervjuju spravno dejal Frančišek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  13 .12. 2023 ob  19: 48
Papež se pripravlja na smrt, na pokop, ne pa na starost!
vseved |  13 .12. 2023 ob  19: 48
@MANEMEBASAT, tako je. pa leglo pedofilije,prostitucije,
manemebasat |  13 .12. 2023 ob  16: 54
Milei ima cisto prav. To kurcev vatikan je eno leglo kriminalcev.