PAPEŽ O PROSTITUCIJI: "Ženska ni dobrina, ki se jo lahko izkoristi in vrže stran"

Svet

Prostitucija je zlobna pregreha, ki ženske zreducira na suženjstvo, pogosto pa jo koristijo moški, ki se označujejo za kristjane, je zapisal papež Frančišek v predgovoru knjige Donne crocifisse, ki so ga objavili italijanski mediji.

"Vse oblike prostitucije so suženjstvo, kriminalno dejanje, grozna pregreha, ki meša med seboj ljubljenje in sproščanje lastnih nagonov z mučenjem nebogljene ženske," je še zapisal papež. "Človeka ne moreš nikoli prodati," je opozoril papež v predgovoru knjige duhovnika Alda Bounaiuta.

Opozoril je še, da ženska ni dobrina, ki se jo lahko izkoristi in vrže stran. "To je bolezen človeštva, zmoten način razumevanja družbe. Osvobajanje teh ubogih suženj je milostno dejanje in dolžnost vseh ljudi dobre vere," je dodal. Pozval je še, da nihče ne sme pogledati stran. Frančišek je v predgovoru spregovoril še o osebni izkušnji, kako se je srečal z več nekdanjimi prostitutkami in da so na njemu pustile močan vtis, kakšno bolečino in nepravičnost so preživele ženske, poročajo tuje tiskovne agencije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  30 .07. 2019 ob  21: 47
tako je drek!!!!!
Drek |  30 .07. 2019 ob  12: 47
Vsak lahko s svojim telesom dela kar hoce. Ce se nekdo prostovoljno prostituira, to ni noben problem. Papez pozablja, da se tudi moski prostituirajo.

In ce zenska ni dobrina, naj pove zakaj v njegovi cerkvi so zenske lahko samo nune. Nune katere pitajo in brisejo rit ostarelim zupnikimo. Za ostarele nune, pa kdo skrbi?

Ce zenska ni dobrina, zakaj se vedno obstaja poroka, katera je samo srednjeveska predaja zenske od oceta k zetu? Matrimonio , Patrimonio. Con il matrimonio si ottiene il patrimonio. Mater , Pater.

Ce zenska ni dobrina, zakaj bi morala po krscanski logiki biti le masina za razmnozevanje?

Dokler ne more zenska postat papez , lahko samo molci papez in njegova religija DI MERDA.
td |  30 .07. 2019 ob  09: 20
Naj si raje prebere svojo Biblijo glede tega, vključno seveda s SZ, saj je "šef" isti.
žveplo |  30 .07. 2019 ob  09: 07
-2
Iz naslova se da razbrati, da je potrebno žensko ponucat do konca, ne pa po uporabi zavreči.