PAPEŽ POZIVA K CEPLJENJU: Nasprotovanje cepivu proti covidu-19 je označil za "samomorilno zanikanje"

Svet

Papež Frančišek je danes pozval k cepljenju proti covidu-19 in napovedal, da se bo prihodnji teden cepil tudi sam. Nasprotovanje cepivu proti covidu-19 pa je označil za "samomorilno zanikanje", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je dejal v pogovoru za italijansko televizijo Canale 5, ki ga bodo v celoti predvajali drevi, se bo naslednji teden začelo cepljenje proti covidu-19 tudi v Vatikanu. "Dogovoril sem se za termin, to je treba storiti," je dejal papež.

"Menim, da bi morali biti z etičnega vidika vsi cepljeni, to je etična izbira, kajti tisto, kar ogrožamo, je naše zdravje, naše življenje, pa tudi življenje drugih," je ocenil.

Frančišek je tudi dejal, da ga je "osupnilo" nasilje, ki se je zgodilo v sredo v Washingtonu. "Bil sem presenečen, ker gre za ljudi, ki so tako disciplinirani v demokraciji," je dejal v zvezi z vdorom podpornikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa v zvezni kongres. Tudi v "bolj razvitih okoljih je vedno nekaj narobe", obstajajo ljudje, "ki ubirajo pot proti skupnosti, proti demokraciji in skupnemu dobremu", je ocenil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  10 .01. 2021 ob  15: 21
Nekam glasen je ko gre ko za Corono in podobno ....nekam tih je ko gre za cerkvene pedofile in Vatikanske fonde
Istriano |  10 .01. 2021 ob  09: 21
13
Dragi papež Bog je ustvaril Zemljo in tudi viruse, glede na to, da pravite, da si božji namestnik na Zemlji ne bi rekel šefu, da te Corona viruse umakne iz proizvodnje?