PARKIRANJE V KOBARIDU: Naprodaj letne dovolilnice

Posočje

V občini Kobarid od danes prodajajo letne dovolilnice za parkiranje, saj bodo predvidoma v petek začeli izvajati parkirni režim, piše na spletni strani občine. Imetnikom dovolilnice bo omogočeno neomejeno parkiranje na določenih območjih kratkotrajnega parkiranja, na plačljivih parkirnih površinah pa bodo eno uro lahko parkirali brezplačno.

Na parkirišču na Volaričevi ulici in na Trgu svobode bodo namreč v tem tednu postavili parkomate, piše na spletni strani občine. Tam bo treba vsak dan do 31. oktobra med 8. in 22. uro plačati parkirnino v višini pol evra na uro.

Z nakupom dovolilnice bodo lahko njeni imetniki na teh dveh parkiriščih svoje avtomobile za eno uro pustili brezplačno. V tem primeru bodo morali poleg dovolilnice namestiti tudi parkirno uro z označenim časom začetka parkiranja.

Poleg tega bodo lahko imetniki dovolilnic neomejeno parkirali na območju kratkotrajnega parkiranja oziroma na t. i. modri coni v Kobaridu na parkirišču na Markovi ulici, na Malinovi ulici, pred Kulturnim domom Kobarid in ob njem ter na Manfredovi ulici. Neomejeno bodo lahko svoja vozila parkirali tudi na modri coni pri športnem igrišču v naselju Robič.

Omenjene letne dovolilnice pa ne bodo veljale na parkiriščih v Zaročišču in ob Nadiži. Tam parkirni režim ostaja nespremenjen, še piše na spletni strani kobariške občine.

Prodaja letnih dovolilnic bo potekala vsak delovni dan na Občini Kobarid v njenem času poslovanja. Cena letne dovolilnice za letošnje leto znaša deset evrov.

Deli novico: