PARLAMENT MIKI MIŠKE? Vlak odpeljal evroposlance na napačno postajo v Disneyland

Svet

Na poti vlaka, ki so ga organizirale francoske železnice za evropske poslance in njihove pomočnike danes zjutraj, se je zgodila nenavadna napaka, zaradi katere so politiki na poti iz Bruslja v Strasbourg doživeli nenavaden postanek. Obtičali so na postaji znamenitega Eurodisneylanda. Nekateri zlobni jeziki ob tem pripominjajo, da ne gre za 'napako', saj kritiki že dalj časa vlak, ki vsak mesec vozi politike EU iz Bruslja v Strasbourg, označujejo za potujoči cirkus. 

Tradicionalni vlak, ki ga organizirajo francoske železnice, da bi odpeljal politike Evropske unije na plenarno zasedanje Evropskega parlamenta, se je moral za nekaj minut ustaviti na postaji znamenitega zabaviščnega parka Eurodisney. Po besedah ​​nekaterih potnikov je osebje sporočilo, da se mora vlak ustaviti zaradi napake na poti do alzaškega mesta.

Nepričakovani dogodek se je nemudoma razširil po družbenih medijih, saj je več poslancev Evropskega parlamenta, med drugim nizozemski socialist Mohammad Chaim in liberalka Samira Rafaela, objavilo svoje fotografije s postaje. 
"Ekipa Disneyland," je zapisala nizozemska evropska poslanka Samira Rafaela na fotografiji, ki jo je objavila na X in jo prikazuje v kavarniškem vagonu vlaka. 

Tudi poslanec zelenih Nemec Daniel Freund je prek X vzkliknil: "Nismo parlament Mikija miške," in s tem spomnil na znamenito oznako Evropskega parlamenta, ki jo je izrekla britanska premierka Margaret Thatcher z besedami: "Mickey Mouse Parliament".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  17 .10. 2023 ob  13: 20
Peljali so jih tja, kamor sodijo. V cirkus!