PESTER JADRALSKI VIKEND V IZOLI IN PORTOROŽU: Med valove in vetrove so se podali optimisti ter hitri in atraktivni mothi (FOTO)

Izola

Pretekli konec tedna se je pod okriljem JK Olimpic v Izoli odvijala Olimpic regata, ki je štela tudi kot kriterijska regata za razred Optimist. Na regati je nastopilo 84 jadralcev iz Slovenije in Italije. Prav tako se je pretekli konec v organizaciji JK Pirat v Portorožu odvijala regata 'Foil Fight 2024 - All you can Fly foiling event' za razred Moth.

Če so bile razmere za jadranje v petek in soboto zelo dobre, pa organizatorju Olimpic regate na tretji regatni dan zaradi prešibkega vetra ni uspelo izpeljati nobenega plova. Tako so kot končni obveljali sobotni rezultati. Dobri vremenski pogoji so namreč prva dva dneva omogočili izpeljavo šestih plovov.

Ta konec tedna se je pod okriljem JK Olimpic v Izoli odvijala Olimpic regata, ki šteje tudi kot kriterijska regata za...

Objavil/a Jadralna zveza Slovenije - Slovenian Sailing Federation dne Nedelja, 14. april 2024

Slovenski jadralci so jadrali zelo dobro: Val Grbec je osvojil drugo mesto v skupni razvrstitvi ter v kategoriji junior, med deklicami junior je bila prva Lina Sorta, med kadeti je v skupni razvrstitvi in med dečki zmagal Matic Margon, drugi med kadeti skupno je bil Gordii Yazykov, tretja skupno med kadeti je bila Giovanna Čuk, tretji deček kadet je bil Vasilij Fičur, med deklicami kadetinjami pa so šla vsa tri mesta na stopničkah v slovenske roke – zmagala je Giovanna Čuk, druga je bila Julija Marušić in tretja Aša Gantar.

Uspešno izpeljan 'Foil Fight 2024 - All you can Fly foiling event'

Pretekli konec tedna pa se je v organizaciji JK Pirat v Portorožu odvijala tudi regata 'Foil Fight 2024 - All you can Fly foiling event', odprto prvenstvo Slovenije za hitre, atraktivne jadrnice razreda Moth. Žal vetra ni bilo veliko, zato so uspeli odjadrati le dva plova.

Pretekli konec tedna se je v organizaciji Jadralni klub PIRAT Portorož odvijala regata “Foil Fight 2024 - All you can...

Objavil/a Jadralna zveza Slovenije - Slovenian Sailing Federation dne Ponedeljek, 15. april 2024

Najhitrejši je bil Gašper Strahovnik, drugi je bil Tomaž Čopi, tretji pa Miha Truden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija