PLAČAJO VAM, DA SE PRESELITE K NJIM: V Španiji, Italiji ali Švici morda čakajo prav na vas

Trendi

Če razmišljate o novem poglavju v življenju, bi morda našli priložnosti v oddaljenih vaseh Španije, Italije ali Švice, kjer ne le čakajo na tuje prebivalce, ampak so celo pripravljeni plačati za vašo selitev. Mesta in vasi po Evropi, ki se soočajo z upadom populacije, inovativno rešujejo težavo s posebnimi spodbudami.

Ponga

Ena izmed teh vasi je Albinen, idilična vas v švicarskih Alpah, kjer vas nagradijo s 50.000 evri, če se odločite za selitev. Privablja veliko zanimanja, čeprav se morajo kandidati za vsaj 10 let zavezati lokaciji. V španski Pongi Britancem ponujajo 2.971 evrov za vsaj petletno življenje v mestu. Slednji poleg tega prejmejo dodatne nagrade za rojstvo otrok. Še ena španska vas, Rubia, bi priseljenim družinam plačevala do 150 evrov na mesec. Želijo namreč povečati število učencev v šolah.

V italijanski Kalabriji ponujajo do 28.000 evrov za tiste, ki se preselijo v vas z manj kot 2.000 prebivalci. Sardinija pa nudi 15.000 evrov za selitev v občine z manj kot 3.000 prebivalci. Skupno namenja več kot 45 milijonov evrov nepovratnih sredstev za selitve, poroča Euronews.

Sardinija

Če iščete svež veter in nove priložnosti, so te posebne ponudbe odličen način za začetek novega poglavja v življenju, obenem pa boste prispevali k oživljanju skupnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija