PO DOLINSKI S 123 KM/H NA ŠTEVCU! V Kopru ustavili tudi voznika s polno presenečenji 'v rokavu'

Kronika

Sinoči ob 20.00 so policisti na Dolinski cesti v Kopru izmerili hitrost avtomobila 123 km/h. Voznika so poskušali zaustaviti, vendar je pobegnil. Ob 20.10 so v Kopru ustavili 65-letnega voznika avtomobila, ki na vozilu ni imel registrskih tablic, vozil je s prazno pnevmatiko, poleg tega je minilo od zadnjega tehničnega pregleda več časa kot določa zakon, imel ni niti urejenega zavarovanja in pretečeno prometno dovoljenje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Alkotest je pokazal 0,54 mg/l alkohola. Zaradi več prekrškov so mu na kraju izdali plačilni nalog v višini 2.800 evrov, čaka ga še obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

V Petelinjah so policisti ob 1.50 ustavili 24-letno voznico avtomobila, ki je bila pozitivna na hitrem testu za mamila. Opravila je strokovni pregled, rezultati še niso znani.

Včeraj ob 12.46 je pri Poletičih padel kolesar. Policisti so ugotovili, da sta se med vožnjo v skupini dva kolesarja oplazila, pri čemer je 26-letni Avstrijec padel in se poškodoval. Policisti še zbirajo obvestila.

Policisti iz Ilirske Bistrice so včeraj ob 14.54 imeli v postopku 54-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,89 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V soboto ob 0.46 so v Portorožu ustavili 35-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,84 mg/l alkohola. Ker ni imel vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli.

V Kopru so ob 8.36 ustavili 66-letnega voznika kombija, ki mu je alkotest pokazal 0,78 mg/l alkohola. Vozil je v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje, zato so mu kombi zasegli.

V petek ob 11.12 so policisti v Prisojah ustavili 33-letnega voznika avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

Ob 13.05 je na Moretinih 77-letni mopedist zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil. Pri padcu se je lažje poškodoval, policisti so mu izdali plačilni nalog.

V Tubljah je v petek ob 17.05 prišlo do naleta treh vozil. 46-letnik je trčil v stoječe vozilo, ki ga je vozil 60-letni Hrvat, nato pa je v vozilo 46-letnika zaradi prekratke varnostne razdalje trčila še 27-letnica. Obema povzročiteljema so policisti izdali plačilni nalog.

Na avtocesti pri Kastelcu so v petek ob 19.51 ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 0,41 mg/l alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Maraton hitrosti

V času poostrenega nadzora Maraton hitrosti so policisti PU Koper ugotovili 47 kršitev hitrosti izven naselja in 56 kršitev hitrosti v naselju ter pet drugih prekrškov. Voznikom so izdali 98 plačilnih nalogov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija