PO HUDI NESREČI DVEH OTROK IN ŽENSKE NA ZIPLINE PROGI MED KANINOM IN KRNICO: Kriminalisti kazensko ovadili 50-letnika

Kronika

Novogoriški kriminalisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili 50-letnika, ki naj bi bil odgovoren za nesrečo, ki se je konec avgusta letos zgodila na jeklenici (zip line) med Krnico in Kaninom na Bovškem.

Nesreča se je zgodila 23. avgusta letos, okoli 17.00. Kriminalisti so ugotovili, da je spust po jeklenici (zipline) med Krnico in Kaninom organiziralo podjetje, ki se ukvarja na Bovškem s tovrstno športno dejavnostjo. Skupino ljudi, v kateri sta bila dva otroka, so spremljali vodniki. Udeležence so po jeklenici spuščali posamično, na kar je vodnik v navezi pripel še tri udeležence in se skupaj z njimi spustil po jeklenici.

Po 100 metrih spusta se je jeklenica zaradi prekomerne teže udeležencev podala do te mere, da je naveza med spustom trčila v vrh drevesa. Pri tem sta se huje poškodovala deček iz Madžarske in deklica iz Slovenije, ženska iz Nemčije pa je utrpela lažje poškodbe.

Po trku v drevo so nadaljevali s spustom do konca jeklenice, kjer so poškodovane sneli in jim nudili prvo pomoč. Na kraju so posredovali bovški gorski reševalci in reševalci nujne medicinske pomoči iz Tolmina, ki so poškodovane oskrbeli in jih prenesli do helikopterja. Dve osebi sta bili prepeljani v UKC Ljubljana, ena pa v šempetrsko bolnišnico.

Predkazenski postopek je usmerjalo novogoriško državno tožilstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija